Dress code: Ποδηλατάδα

Dress code: Ποδηλατάδα

Τι να φορέσεις κάνοντας το πιο it hobby του κόσμου.

Ρομαντική βόλτα με ποδήλατο, γυμνή ποδηλατοπορεία, η πρωινή σου γυμναστική για το γραφείο, όποιος και αν είναι ο σκοπός που λατρεύεις να κάνεις ποδήλατο, είναι το απόλυτο και πιο χαλαρωτικό hobby της εποχής μας. Όχι μόνο σε γυμνάζει αλλα σε φέρνει αντιμέτωπη με τον εαυτό σου -και που θα πάει αυτή τη φορά θα αναγκαστείτε να γνωριστείτε.

Τι φοράς όμως σε μία ποδηλατάδα;
Μα ναι, βεβαίως, κάτι άνετο που θα κάνει τις κινήσεις σου εύκολες, δεν θα μπλέκεται ανάμεσα στα πόδια σου και κατεπέκταση ανάμεσα στην αλυσίδα του ποδηλάτου σου -άουτς. Χρειάζεσαι ρούχα που δεν λερώνονται εύκολα, δεν φοβάσαι να τσαλακωθούν αλλά ταυτόχρονα να είναι σικ και ταιρίάζουν πάνω σου -ξέρεις πόσοι κούκλοι ποδηλάτες βρίσκονται εκεί έξω;
Φυσικά θα αποφύγεις τις μίνι φούστες και τις μπλούζες με βαθύ ντεκολτέ -για προφανείς λόγους, τα μακριά κολιέ, τις ψηλές σου γόβες και τις σαγιονάρες, κάθε τσάντα που δεν μπαίνει στο ώμο και θα προμηθευτείς το ειδικό πιαστράκι για να μην πλεχτεί το παντζάκι του παντελονιού σου ανάμεσα στην αλυσίδα -υπάχουν παντού σε πολλά σχέδια για να διαλέξεις.
Τόσο απλό!

Όχι στη μίνι φούστα, ναι στο σορτς!

Και τι φοράνε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αν δεν αντέχεις το παντελόνι; Μα φυσικά, θα αναδείξεις τα πόδια σου με ένα ψηλόμεσο σορτς, το οποίο θα σε δείχνει σικάτη και σέξι. Πρόσεξε όμως, μην φορέσεις ένα ζιπ κυλότ, γιατί θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με την φούστα, διάλεξε κάτι πιο εφαρμοστό και είσαι έτοιμη για την πρωινή σου βόλτα. (Miss Selfridges, Miss Selfridges)

26S50GCOR_large
34S03GMUL_large

Δείξε μόνο γάμπα

Αφού σου απαγορεύτηκε η μίνι φούστα, μην σκας, υπάρχει λύση. Για εσένα που είσαι επαγγελματίας στο τιμόνι, η επιλογή ενός μακρύ φουστανιού ή φούστας θα είναι μία καλή ιδέα. Θέλει αρκετή προσοχή αλλά μπορεί να είναι η λύση για το τι θα φορέσεις στην πρωινή σου βόλτα στο γραφείο με το ποδήλατο. (Topshop, Jane Norman)

10S35AYLW_large
dewfewq

Το t-shirt ποτέ δεν πεθαίνει

Όχι περίεργα υφάσματα και ογκώδη top. Το απλό εφαρμοστό τοπ -ή έστω αυτό με λίγες τσαχπινιές- είναι το πιο ιδανικό ρούχο για ποδηλασία. Δεν σε ενοχλεί στις κινήσεις και έχει κοντό μανίκι για αντέχεις την ζέστη. Διάλεξε βαμβακερά υφάσματα που απορροφούν τον ιδρώτα χωρίς να αφήνουν στάμπα -γιατί θα ρίξεις πολύ ιδρώτα, προετοιμάσου! (Miss Selfridge, Topshop)

15A19HBLU_large
26F03APNK_large

Αέρινα υφάσματα για την ζέστη

Αν θες οπωσδήποτε να φορέσεις παντελόνι αλλά σκέφτεσαι την ζέστη της πόλης το καλοκαίρι, φόρα ένα υφασμάτινο παντελόνι σε αέρινο ύφασμα, το οποίο και σικ θα σε δείχνει -απόλυτο trend αλλά και θα αντέξεις την ελληνική ζέστη. (My-Wardrobe, Net-A-Porter)

weqe1
115161_in_dl

Ζακέτα μου, είσαι απαραίτητη

Ναι, ζέστη κάνει, αλλά καλού κακού, φροντίζουμε πάντα να έχουμε μία απλή ζακετούλα στην τσάντα πλάτης σας, σε περίπτωση που ιδρώσετε ή απλά κρυώσετε και χρειάζεστε κάτι να σας ζεστάνει. Είναι ιδανική για τις μέρες που θα είσαι έξω παρέα με το ποδήλατό σου από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. (Paul Smith, Guess)

pd2b-r628-698a-25-67056
R11R0600000-SPBM-ALT90

Καπέλο όχι μόνο για το στυλ

Φυσικά και προσθέτει τέλειο στυλ αλλά το καπέλο -όπως και το αντηλιακό- είναι απαραίτητα αν κάνεις βόλτα το πρωί και το μεσημέρι. Κανείς δεν θέλει να περάσει τις διακοπές του ξαπλωμένος επειδή νικήθηκε από την ηλίαση. (Nordstrom, Nordstrom)

eqeqw
r23r2

Με δυο παπούτσια πάνινα

Το τέλειο παπούτσι για ποδηλατάδα, μαλακό, χωρίς όγκο και σικ θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες κάθε φορά. Αν έχετε πρόβλημα με εφίδρωση των ποδιών, απλά δοκιμάστε ένα αποσμητικό σπρέυ για τα πόδια, πριν φορέσετε τα παπούτσια σας. (Keds, Tom's)

_6184869
dwqd2w

Τρέλα και κορδέλα

Αν έχετε μακριά μαλλιά, πιάστε τα με κάποια κορδέλα ή κοκαλάκι σε έντονο χρώμα και σχέδιο, ώστε να γίνει μέλος του συνολικού σας outfit.

Και η ποδηλατάδα στυλ θέλει. (Topshop, Jane Norman)

19B64YBLK_large
cewrew