Tom Ford- Yves Saint Laurent: Μία σχέση μίσους και πάθους

Tom Ford- Yves Saint Laurent: Μία σχέση μίσους και πάθους

Έντεκα χρόνια μετά οι αποκαλύψεις σοκάρουν.

Όταν ο Tom Ford ξεκίνησε να δουλεύει ως σχεδιαστής για τον οίκο Gucci, δύο πράγματα είχε στο μυαλό του. Πώς θα γινόταν ευρέως γνωστός στην Ευρώπη, καθώς στην Αμερική υπήρχε ήδη ο Calvin Klein και πώς θα μάθαινε στη νέα του δουλειά όλα τα μυστικά για να τα εφαρμόσει στα επόμενα δύο χρόνια στη δική του φίρμα.

Το πρώτο μπορεί να το κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ, εκτοξεύοντας τη δημοτικότητα του ιταλικού οίκου, αλλά τα σχέδια για την δική του εταιρεία καθυστέρησαν δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Πιστός στο όραμά του, έσωσε το διάσημο label από σίγουρη χρεοκοπία, ανακηρύχθηκε ως ένα από τα πιο iconic πρόσωπα της μόδας και εν τω μεταξύ φρόντισε να κάνει και μερικούς εχθρούς.

Έτσι, όταν το 1999 δημιουργήθηκε το Gucci Group τοποθετώντας κάτω από την ίδια «ομπρέλα» τον οίκο Gucci και τον οίκο Yves Saint Laurent, ο «πόλεμος των Ρόουζ» ξεκινούσε.

Ο μεγάλος σχεδιαστής έδειξε αρχικά μεγάλη συμπάθεια και στήριξη απέναντι στο νέο φιντάνι της μόδας, αλλά στη συνέχεια έγινε επιθετικός και ζηλιάρης, στέλνοντας ιδιόχειρες επιστολές μίσους. «Μέσα σε δεκατρία λεπτά πασαρέλας κατέστρεψες την καριέρα μου που μετράει σαράντα χρόνια», του γράφει σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tom Ford και σοκάρει ακόμα και μετά το θάνατό του.

Τελικά ίσως ισχύει αυτό που λένε, «δε μπορείς να φτάσεις στην κορυφή εάν δεν κάνεις εχθρούς» και στην περίπτωση του Tom Ford επιβεβαιώνονται και τα δύο.


Παρακολουθήστε ένα κομμάτι από τη συνέντευξη του Tom Ford στο CNN και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.