Aυτά τα handmade γυαλιά ηλίου είναι ό,τι πιο ξεχωριστό μπορείς να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου

Aυτά τα handmade γυαλιά ηλίου είναι ό,τι πιο ξεχωριστό μπορείς να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου

Τα ελληνικά γυαλιά ηλίου Uglybell είναι ένας καμβάς, που πάνω του μπορεί οποιοσδήποτε να θαυμάσει ένα έργο τέχνης, το οποίο έχει δημιουργηθεί για τα «μάτια σου μόνο»... κυριολεκτικά!

IMG 7352
IMG 7353
IMG 7354

Η Uglybell είναι μία ελληνική εταιρία που κατασκευάζει χειροποίητα γυαλιά ηλίου, τόσο κομψά και μοναδικά που δεν θα θες να «πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους». Κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό και παραπέμπει σε έργο γλυπτικής ή ζωγραφικής! Κανένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου της Uglybell δεν έχει δημιουργηθεί από μία μαζική μηχανή παραγωγής, αλλά έχει δημιουργηθεί εξ' ολοκλήρου από ανθρώπινο χέρι. Με λίγα λόγια, κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός και με ένα μοναδικό σχέδιο που δεν το φοράει κανείς άλλος τριγύρω του, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως! Για τη νέα σεζόν το brand παρουσιάζει 3 διαφορετικές συλλογές γυαλιών, που αντιστοιχούν σε 3 ιστορίες ξεχωριστές στον χώρο των τεχνών. H πρώτη λέγεται «HANDPAINTED COLLECTION», και αποτελεί ορόσημο στην κουλτούρα της Uglybell, με στοιχεία από την street και pop κουλτούρα Αθήνας και Βερολίνου. Ζωντανεύει κόσμους , αστικούς και βιομηχανικούς, ενορχηστρώνοντας τα χρώματα και τα μοτίβα που συνθέτουν εικόνες πόλεων απόκρυφων και μοναδικών. Η δεύτερη ονομάζεται «SPLASH COLLECTION», και εκεί μπορείς να βρεις σκελετούς όπου τα χρώματα «έλιωσαν» και αναμίχθηκαν, παρουσιάζοντας σχέδια με απότομες αλλαγές αντίθεσης ύλης και μορφών.

Τέλος στη «METROPOLIS COLLECTION», το design πήρε την οριστική του μορφή. Η εξέλιξη τεχνικής και αισθητικής, με γραμμές εμπνευσμένες από τα αρχιτεκτονικά κινήματα του Μπρουταλισμού και του Μεταμοντερνισμού, εμβόλιμα στοιχεία από πολύτιμα μέταλλα, και τεχνοτροπίες πυρογράφου για ανάγλυφα μοτίβα. Κάτι περισσότερο από ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου, μια επέκταση της προσωποποιημένης αισθητικής του καθενός.

Η έμπνευση των σχεδίων των γυαλιών Uglybell πηγάζει από οποιαδήποτε πληροφορία αντλείται από την καθημερινότητα των δημιουργών της. Αυτό μπορεί να είναι το γλυπτό ενός καλλιτέχνη μέχρι και ένα τοπίο. Τα πολύχρωμα graffiti των μεγαλουπόλεων είναι ακόμη ένας τεράστιος αστικός καμβάς. Τέλος, η καλλιγραφία, η γλυπτική και ό, τι συνεπάγεται της street και pop κουλτούρας. Ως καινοτόμος εταιρία στον χώρο των γυαλιών ηλίου, τα κομμάτια της «φοράνε» Γαλλικής τεχνολογίας φακούς, με πολλαπλά φιλμ αντιχάραξης, αντανάκλασης και προστασίας. οι οποίοι παρέχουν 100% προστασία από τις UVA, UVB ακτινοβολίες του ηλίου (UV400, CR39) καθώς και άνετη και ξεκούραστη χρήση. Η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται είναι υψίστης σημασίας, όσο και το τελικό αποτέλεσμα. Κατ' αυτόν τον τρόπο επιλέγονται μόνο Ιταλικής προέλευσης Cellulose Acetate σκελετοί. Αφού ο σκελετός περάσει χρωματική επεξεργασία με οικολογικά χρώματα, υποβάλλεται σε μία ειδική διαδικασία επίστρωσης αντιαλλεργικού φινιρίσματος, που τον προστατεύει από γρατζουνιές και ακραίες καιρικές συνθήκες.

Για τους δημιουργούς της Uglybell τα γυαλιά είναι μία υπόθεση που παίρνουν πολύ στα σοβαρά και η υγεία των ματιών είναι υψίστης σημασίας μαζί με την καλαισθησία. Aν θες, λοιπόν, να εντάξεις και εσύ στην γκαρνταρόμπα σου ένα «μοναδικό, έργο τέχνης»... ρίξε μία ματιά #diplis

Info: Τα γυαλιά Uglybell διανέμονται σε επιλεγμένα καταστήματα οπτικών Concept Stores και Boutiques σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.