Η Mary Katrantzou θα παρουσιάσει το επόμενο fashion show της στην Ελλάδα

Διονυσία Καλαποθαράκου
Η Mary Katrantzou θα παρουσιάσει το επόμενο fashion show της στην Ελλάδα

Διάβασε το πού, το πώς και το πότε.

AP 120221115617
AP 16262496559377

Η Mary Katrantzou ξαναγυρίζει στην Ελλάδα για να κάνει κάτι που κανείς σχεδιαστής στον κόσμο δεν έχει κάνει μέχρι τώρα: να παρουσιάσει το fashion show της για τη σεζόν S/S 2020 στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο! Σε αυτό το αρχαιολογικό μνημείο του 5ου αιώνα με τους κίονες δωρικού ρυθμού και την εκπληκτική θέα της θάλασσας, μετά από προσπάθεια 6 μηνών η σχεδιάστρια πήρε τον Ιούλιο την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και όπως είπε η ίδια στη βρετανική Vogue, «για πρώτη φορά στην καριέρα της έκλαψε όταν άκουσε τη θετική απάντηση».

Photo credit: ΑP Images
Η fashion designer, που γεννήθηκε στην Αθήνα και διαπρέπει –με έδρα της το Λονδίνο- σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική, κλείνει φέτος τα δέκα χρόνια της στον χώρο της μόδας και το θεώρησε εκπληκτική συγκυρία για να κάνει «κάτι στην Ελλάδα, αποκλειστικά αφιερωμένο στη χώρα της». Το fashion show θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου και ο χαρακτήρας του θα είναι φιλανθρωπικός καθώς τα έσοδά του θα δοθούν για την ενίσχυση του «Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, Ελπίδα». Το 2017 η χώρα μας είχε απορρίψει αίτηση του Οίκου Gucci για να πραγματοποιήσει αντίστοιχο catwalk στον χώρο της Ακρόπολης, οπότε η Katrantzou γνώριζε τις δυσκολίες της αίτησής της. «Έκλαψα από τη χαρά μου όταν άκουσα το ‘ναι’ και δεν περίμενα ούτε εγώ η ίδια να έχω αυτήν την αντίδραση από τον ενθουσιασμό μου», δήλωσε η σχεδιάστρια.

Photo credit: AP Images
Τη μουσική επιμέλεια του show θα αναλάβει ο βραβευμένος με Oscar για την ταινία «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», Βαγγέλης Παπαθανασίου, ενώ τη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρία «Villa Eugénie», η οποία έχει «τρέξει» αντίστοιχες επιδείξεις για τους Οίκους Chanel, Dior και Givenchy. Ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα αλλά και να δούμε από κοντά το μεγαλύτερο, ίσως, fashion event που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας!
Δες επίσης: Οn the top(s): 10 είδη μπλούζας που θα καθορίσουν το στυλ του χειμώνα