Μία έκθεση φωτογραφίας που σε φέρνει λίγο πιο κοντά στην Vivienne Westwood και στον Dries Van Noten

2 SHARES

Αν βρεθείς στην K-Gold Temporary Gallery στην Λέσβο και αγαπάς τη μόδα, η έκθεση “Φόρα πάντα τα καλά σου”, αξίζει λίγο από τον χρόνο σου.

Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει την έκθεση “Φόρα πάντα τα καλά σου” με τη συμμετοχή επτά Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών. Μετά από έξι χρόνια νομαδικής δράσης, η παρούσα διοργάνωση σηματοδοτεί νέες κατευθύνσεις στον καλλιτεχνικό και ερευνητικό προγραμματισμό της πλατφόρμας στη μόνιμη στέγη της, στην Αγία Παρασκευή Λέσβου.
Alice Mann Courtesy Afronova Gallery 2 copy
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και εγκαταστάσεις που διερευνούν τα όρια ανάμεσα στην τέχνη και τον κόσμο της μόδας. Η ένδυση ως ένα ισχυρό εργαλείο έκφρασης, δύναται να μεταμορφώσει και να αποτελέσει σύμβολο επιθυμίας και ενδυνάμωσης. Στην έκθεση, ο στολισμός του ανθρωπίνου σώματος ερευνάται ως καθημερινότητα και ως τελετουργία. Ως μια ανάγκη προσωπική και συλλογική, με έντονο το στοιχείο του εφήμερου, που καταδεικνύει διαχρονικά την ανάγκη όλων να καταναλώσουν μέσω των υλικών και των συναισθημάτων τους.Ζητήματα ταυτότητας και υπερηφάνειας βρίσκονται στο επίκεντρο της φωτογραφικής έρευνας: η Alice Mann εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στο παραδοσιακό ένδυμα και τη λατρεία στην αφρικανική διασπορά, ενώ οι εκκεντρικές μάσκες του Γεωργιανού Shalva Nikvashvili δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα και εναντιώνονται στις κοινωνικές προσδοκίες. O γνωστός για την underground αισθητική του Jacopo Benassi φωτογραφίζεται με ρούχα υψηλής ραπτικής των Vivienne Westwood και Claude Montana, διερευνώντας τα όρια της κλασικής και σύγχρονης σωματικότητας. Οι ταξιδιωτικές εικόνες της Johanne Stoffersen εστιάζουν στην ικανοποίηση των αναγκών και την ευχαρίστηση που φέρνουν. Οι περίτεχνες συνθέσεις από σεντόνια της Κορεάτισσας εικαστικού Kimsooja επισημαίνουν ότι, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο, το ίδιο της το σώμα θα είναι πάντα το σπίτι της.
Johanne Stoffersen 1
H έκθεση περιλαμβάνει επίσης το φιλμ “BATON” του Ισπανού σκηνοθέτη Albert Moya, μια συνεργασία με τον συγγραφέα Ευθύμη Φιλίππου και τον εμβληματικό σχεδιαστή Dries Van Noten, γύρω από θέματα εξουσίας και εμμονής στη σημερινή κοινωνία. Τέλος, μια σειρά γλυπτών και χρηστικών αντικειμένων του καλλιτεχνικού διδύμου Hypercomf (Ιωάννης Κολιόπουλος και Πάολα Παλαβίδη) εξερευνούν με χιούμορ τι ορίζεται ως χρήσιμο και τι ως άχρηστο, ενώ παράλληλα ακροβατούν μεταξύ της άνεσης και της δυσφορίας.

Η έκθεση “Φόρα πάντα τα καλά σου” συνοδεύεται από παράλληλες εκδηλώσεις: προβολές, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Όλες οι δράσεις παρουσιάζονται δωρεάν και είναι ανοιχτές για όλους.

Διάρκεια έκθεσης: 27/12/2019 — 01/03/2020

Επιμέλεια: Νικόλας Βαμβουκλής

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Jacopo Benassi, Hypercomf, Kimsooja, Alice Mann, Albert Moya, Shalva Nikvashvili, Johanne Stoffersen

Πληροφορίες:
Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο & Κυριακή 11:00 — 18:00
και κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 6974167473
Διεύθυνση: Αγία Παρασκευή, 81102 Λέσβος
Τηλέφωνο: 6942202222

 

2 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ