Tι φόρεσε στην Ορκωμοσία της η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα;

Tι φόρεσε στην Ορκωμοσία της η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα;

Όταν το «power suit» είναι κάτι παραπάνω από όρος της μόδας.

2874700

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή η Ορκωμοσία της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, τη πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κάτω από τη σκιά την πρωτοφανούς πανδημίας του κορωνοϊού. Εξαιτίας των αυστηρών μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσής του ήταν αρκετά περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων που παρευρέθηκαν στην τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ η εκλεγμένη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου, νιώθοντας την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και ευθύνης για την αντιμετώπιση του ιού, αποφάσισε η ίδια τη ματαίωση της τελετής συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων της που είχε προγραμματιστεί για αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο.


Photo Credit: www.intimenews.gr

2874701

Ανάμεσα στα αντισηπτικά και στα χειρουργικά γάντια μίας χρήσης «γράφτηκε» αυτή η ιστορική στιγμή για τη θέση της γυναίκας στο σύγχρονο κράτους δικαίου και ταυτόχρονα στην νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας μας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956, είναι νομικός και δικαστής, έχει διατελέσει πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών από το 2013 έως το 2015, ενώ από τον Μάρτιο του ίδιου έτους είναι πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Δικαίου του Περιβάλλοντος».

2874883 copy

Σήμερα στην Ορκωμοσία της επέλεξε να εμφανιστεί με τον ορισμό ενός «power suit» και να κάνει μία λιτή και απλή δήλωση με αυτήν την ενδυματολογική της επιλογή -την οποία βλέπεις αναλυτικά στην παρακάτω gallery- : «η δύναμη πηγάζει από μέσα μας, και δεν χρειάζεται υπερβολές για να γίνει αισθητή στους γύρω μας». Το navy blue κοστούμι της συνόδευε μία μεταξωτή, ιβουάρ μπλούζα και ένα ζευγάρι κλασικές γόβες σε γήινη απόχρωση. Το «less is more style» στην πιο επίκαιρη και δυναμική εκδοχή του!

Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 12 νέα jeans που μπορείς να αποκτήσεις τώρα online