Ο Οίκος Dior ανοίγει και πάλι το εργοστάσιο της Baby Dior για να παράγει μάσκες

Ο Οίκος Dior ανοίγει και πάλι το εργοστάσιο της Baby Dior για να παράγει μάσκες

Το γαλλικό Fashion House θέλει να ενισχύσει όσο περισσότερο μπορεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων εν μέσω Κορονοϊού.

Η μάχη ενάντια στον Covid- 19 ιό συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς με όλο και περισσότερους Οίκους Μόδας να δείχνουν την ευαισθητοποίησή τους και να κάνουν δωρεές χρημάτων ή να παράγουν νοσοκομειακό υλικό, ώστε να διατεθεί όπου υπάρχει ανάγκη. Ο Οίκος Dior ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και, όπως έγινε γνωστό, έχει ήδη ανοίξει το εργοστάσιο της Baby Dior με σκοπό την παραγωγή μασκών. Το εργοστάσιο της Baby Dior βρίσκεται στην περιοχή Redon της Γαλλίας και εδώ και λίγες μέρες έχει αρχίσει να δουλεύει με τη βοήθεια εθελοντών.

«Ο Dior είναι πάντα ενεργός και έχει δεσμευτεί να βοηθήσει και να προστατεύσει όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και φροντίζουν για μας σε καθημερινή βάση», ανέφερε η επίσημη δήλωση του Οίκου, θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που κάνει αυτόν τον καιρό υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση.

https://www.instagram.com/p/B-ZozFEINHu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σε επίσκεψή του στη μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής μασκών, ο Γάλλος Πρόεδρος, Emmanuel Macron, δήλωσε ότι η Γαλλία θα πρέπει να παράγει 10 εκατομμύρια μάσκες κάθε εβδομάδα μέχρι το τέλος του Απριλίου. Δεδομένης αυτής της κατάστασης, η γαλλική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τη βιομηχανία της μόδας και από εταιρείες υφασμάτων να βοηθήσουν παράγοντας μάσκες.

Ο Όμιλος LVMH έχει ήδη δεσμευτεί να παραγγείλει 40 εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα, οι οποίες θα δοθούν στα γαλλικά νοσοκομεία. Και ο Όμιλος Kering, όμως, έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να αγοράσει 3 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες από την Κίνα, τις οποίες θα δώσει στο γαλλικό σύστημα υγείας.

Διάβασε ακόμα: Summer alert! Αυτά τα 6 shoe trends θα μας απασχολήσουν φέτος το καλοκαίρι