The Beachcomber: Μία συλλογή που μυρίζει καλοκαίρι και αναβλύζει προσμονή και περιπέτεια

Διονυσία Καλαποθαράκου
The Beachcomber: Μία συλλογή που μυρίζει καλοκαίρι και αναβλύζει προσμονή και περιπέτεια

Το ελληνικό brand μαγιό και beachwear, MAAN, μας δίνει από τώρα μια μικρή δόση καλοκαιριού και μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο να το «ανακαλύψουμε».

2Maan
1Maan

Όταν είδαμε για πρώτη φορά τη νέα συλλογή μαγιό και beachwear του made in Greece fashion brand, MAAN, σταθήκαμε στο όνομά της: «Τhe Beachcomber». Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; «Είναι η γυναίκα-εξερευνήτρια, εκείνη που χτενίζει την παραλία. Ζει κοντά στους μικρούς θησαυρούς, τους κρυμμένους μεταξύ της ακτής και της ακροθαλασσιάς, κοντά στα κοχύλια διαφόρων χρωμάτων και σχημάτων, στα βότσαλα κάθε μεγέθους, στα κομματάκια από χρωματιστό γυαλί και στα κοράλλια. Είναι ονειροπόλα αλλά και δυναμική, ζητεί απαντήσεις για τα παλιά αλλά δημιουργεί και νέα θεμέλια, της αξίζει η ανέμελη πολυτέλεια, είναι πάντα έτοιμη να αγκαλιάσει την αυθεντική ομορφιά του νησιού, τη ζωή που σέβεται τη φύση», μας είπε η Μαριλένα Ανδρεάδη, Creative Director και owner του label, δίνοντας απάντηση στην απορία μας.

Αυτή τη δυναμική, την ανεξάρτητη, τη θηλυκή και «ζωντανή» γυναίκα φιλοδοξεί να ντύσει με τα σχέδια του brand της, MAAN, αυτό το καλοκαίρι που το περιμένουμε όλες λίγο πιο ανυπόμονα από όλα τα προηγούμενα. Γιατί μπορεί στην άνοιξη να πατήσαμε το pause, αλλά το καλοκαίρι θα το ζήσουμε στο έπακρο! Όλα τα σχέδια των μαγιό της, θα τα δεις και στην παρακάτω gallery, είναι προσεκτικά σχεδιασμένα έχοντας κατά νου τoν μεσογειακό σωματότυπο και τη δημιουργία ενός γυναικείου στυλ που εκσυγχρονίζει παλαιότερες, vintage, φόρμες με ανάλαφρες, happy preppy λεπτομέρειες.

Η συλλογή βασίζεται στις εξής σειρές:

Τα πικέ: Τα bestseller και αντιπροσωπευτικά μοντέλα της μάρκας για τέταρτη χρονιά. Το ύφασμα διαχρονικά κλασικό , τονίζει πολύ όμορφα τις φόρμες της σαιζόν.

Τα «Beachcomer»: Γι’ αυτή τη σειρά η MAAN Ιslandwear ξανά συνεργάζεται με την καλλιτέχνη Joanna Burtenshaw για να δημιουργήσει μαγιό σχεδιασμένα στο χέρι που φέρνουν κοντά τους μικρούς θησαυρούς της θάλασσας, βότσαλα, γυαλάκια, στρείδια , κοχύλια, λειχήνες , κοράλλια και λουλούδια του ωκεανού.

Τα κεντημένα: Για πρώτη φορά το brand, στοχεύοντας όπως πάντα να ανακαλύψει, να αναδείξει και να ανανεώσει, προτείνει κεντημένα κομμάτια σε πλούσια υφάσματα με αδρές , τολμηρές αλλά και λεπτεπίλεπτες τεχνικές κεντήματος. Στοιχεία από τα αυθεντικά και αποκλειστικά σχέδια της σειράς έχουν κεντηθεί σε μαγιό που έχουν αγαπηθεί.

Tα «βαμβακερά»: Οι αποχρώσεις παίζουν με τον τόνο στο ίδιο χρώμα, ton sur ton, σε ροζ bebe, μπλε ναυτικό και μπλε cobalt, κίτρινο Τοσκάνης, χακί και γκρι της σκιάς και σε δυο διαφορετικά υφάσματα, το αγαπημένο μας μαλακό σαν βαμβάκι και σε ένα ελαφρύ τρυπητό.

9Maan

Τα ρούχα της παραλίας: Σε εξαιρετικά βαμβακερά υφάσματα σε σχήμα κυψέλης (nix d abeille), φούστες, μπλούζες με έναν ώμο και αμάνικα φορέματα. Μία πλούσια συλλογή που απεικονίζει την αυθεντική ελευθερία της ζωής στο νησί, την αρμονία με τη φύση, σε απόλυτη συμφωνία με τη φιλοσοφία της μάρκας.

Σε αυτήν την περίοδο του αυτοπεριορισμού και της απομόνωσης, βάζουμε σε καραντίνα το σώμα αλλά όχι τη σκέψη μας. Αυτή πετάει έξω από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού και ταξιδεύει σε βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, βόλτες σε ηλιόλουστα σοκάκια και ξενύχτια σε κυκλαδίτικα πλακόστρωτα. Αυτή έχει ήδη διαλέξει το μαγιό της για το καλοκαίρι που «ανυπομονούσαμε πιο πολύ από όλα να έρθει»… καλή αντάμωση εκεί έξω!

Extra Info: H MAAN Islandwear εστιάζει στη βιώσιμη ανάπτυξη. Όλη η διαδικασία δημιουργίας, ραφής, τυπώματος και κεντήματος γίνεται στην Ελλάδα και ακολουθούνται διαδικασίες ελέγχου διαχείρισης αποβλήτων.