Ο Οίκος Louis Vuitton ανοίγει ξανά τα εργοστάσιά του στη Γαλλία για την παραγωγή μασκών

Ο Οίκος Louis Vuitton ανοίγει ξανά τα εργοστάσιά του στη Γαλλία για την παραγωγή μασκών

Ο γαλλικός Οίκος Μόδας αποφάσισε να συμβάλει- για ακόμη μια φορά- με τον δικό του τρόπο στην αντιμετώπιση του Κορονοϊού.

Η πανδημία του Κορονοϊού έχει βάλει εδώ και καιρό σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και λειτουργίας πολλούς Οίκους Μόδας. Μετά από δωρεές τεράστιων ποσών και παραγωγή αντισηπτικών για την αντιμετώπιση του Covid-19 από πολλά Fashion Houses, τώρα η Louis Vuitton αποφάσισε να ανοίξει 12 από τα 16 εργοστάσιά της στη Γαλλία με σκοπό να παράγει ανακυκλώσιμες μάσκες για τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους, βοηθώντας με τον τρόπο της τους επαγγελματίες υγείας και προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

«Σκοπεύουμε να κατασκευάζουμε περισσότερες από 100.000 μάσκες κάθε εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της Louis Vuitton, Michael Burke. Για αυτήν τη δράση, επέστρεψαν εθελοντικά στα πόστα τους περίπου 300 εργαζόμενοι. Οι μάσκες παράγονται σε συνεργασία με τη βιομηχανία υφασμάτων Mode Grand Ouest, που προμηθεύει τον Οίκο με τις πρώτες ύλες.

https://www.instagram.com/p/B-vJvl8KFhj

«Ως ένας σημαντικός γαλλικός Οίκος, η Louis Vuitton δεσμεύεται να παράξει πολλές χιλιάδες μάσκες που θα διατεθούν στη χώρα, χωρίς χρέωση, για να προστατεύσουν όσους εκτίθενται στην πρώτη γραμμή», ανέφερε ο πρόεδρος και CEO της Louis Vuitton, που επισκέφτηκε το εργοστάσιο Saint-Florence για να ανακοινώσει την έναρξη της παραγωγής και να ευχαριστήσει τους εθελοντές.

Οι εργαζόμενοι για την παραγωγή των μασκών τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής για την πρόληψη ενάντια στον Κορονοϊό. Ο κορυφαίος Οίκος έχει κοινοποιήσει ένα φυλλάδιο με όλες τις απαραίτητες οδηγίες ασφαλείας, ενώ στα εργοστάσια υπάρχει νοσοκόμα, η οποία εκπαιδεύει τους εργαζόμενους πώς να πλένουν σωστά τα χέρια τους και πώς να φορούν τις μάσκες.

Louis

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Όμιλος LVMH έχει ήδη παραγγείλει 40 εκατομμύρια μάσκες από κινεζική εταιρεία, οι οποίες θα δοθούν στα γαλλικά νοσοκομεία, ενώ εδώ και καιρό έχει σταματήσει την παραγωγή αρωμάτων και παράγει μεγάλες ποσότητες αντισηπτικών.

Διάβασε ακόμα: 4 στυλ φούστας που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στην καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα σου