Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος στυλίστας της Debbie Harry και του Alice Cooper

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος στυλίστας της Debbie Harry και του Alice Cooper

Ο Jimmy Webb, punk stylist και ένα γνήσιο fashion icon της Νέας Υόρκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών.

Ο Webb, o πιο γνωστός punk stylist της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών και τα μεγαθήρια της punk και rock&roll μουσικής, όπως η Debbie Harry των «Blondie», ο Alice Cooper και η Joan Jett από τους «The Runaways» τον αποχαιρέτησαν στα social και στα αμερικανικά media με τον πιο τρυφερό και συγκινητικό τρόπο. Ο Jimmy ξεκίνησε την καριέρα του ως πωλητής και buyer σε εμβληματικά μαγαζιά του East Village της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’80, δηλαδή στο «Trash» και στο «Vaudeville», εξυπηρετώντας ο ίδιος του πελάτες και κάνοντας «σχολή» στην πόλη την αντισυμβατική, punk αισθητική του.

Μετά από αρκετά χρόνια, και πιο συγκεκριμένα το 2017, άνοιξε και τη δική του boutique, την οποία και ονόμασε «Ι Need More» από το ομώνυμο τραγούδι του Iggy Pop, στο Lower East Side του Manhattan. Εκτός από αγαπημένος στυλίστας των stars της μουσικής βιομηχανίας, ήταν και ο ίδιος ένα fashion icon για την pop κουλτούρα της Νέας Υόρκης και άφησε το αισθητικό του αποτύπωμα από όποιο project και αν πέρασε. «Θα λείψει σε όλους μας ο υπέροχος φίλος μας, Jimmy Webb. Ήταν μία μοναδική προσωπικότητα και νιώθω τυχερή που τον γνώρισα», είπε η Harry στην εφημερίδα The New York Post.

https://www.instagram.com/p/B--r8e4lYLw

O Jimmy Webb ήρθε στη Νέα Υόρκη σε ηλικία μόλις 16 ετών, το 1975, και ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο του styling ύστερα από ένα γράμμα που έστειλε ο ίδιος στον ιδιοκτήτη των καταστημάτων Trash και Vaudeville, Ray Goodman, ζητώντας του να τον προσλάβει. Για χρόνια υπήρξε ο πιο ακριβοπληρωμένος του «υπάλληλος» καθώς πλήθος κόσμου επισκεπτόταν τα μαγαζιά μόνο για να πάρει τις στυλιστικές συμβουλές του. Είχε ντύσει, κατά διαστήματα της μακροχρόνιας καριέρας του stars όπως η Beyoncé και ο Iggy Pop.

«Όταν κατέβηκα για πρώτη φορά από το λεωφορείο στα 16 και πάτησα το πόδι μου σε αυτήν εδώ την πόλη είχα τα ρούχα μου μέσα σε μία υφασμάτινη μαξιλαροθήκη και δεν είχα ούτε μία δεκάρα στις τσέπες μου. Στάθηκα έξω από το ‘Τrash’ και σκέφτηκα πως κάπως έτσι πρέπει να είναι ο Παράδεισος», είχε πει ο Webb σε συνέντευξή του στο «Dazed» το 2013. Ο Cooper έγραψε στο Instagram το παραπάνω μήνυμα, αποχαιρετώντας έτσι τον «πιο αυθεντικό χαρακτήρα που ήξερε» και τονίζοντας «πως η Νέα Υόρκη δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο χωρίς αυτόν». R.I.P. Jimmy Webb
Δες επίσης: Total Neutral Look: Πώς μπορούμε αυτήν την άνοιξη να είμαστε πιο κομψές από ποτέ;