Ένας πραγματικός couturier αρνήθηκε να πάει στον Dior

Ένας πραγματικός couturier αρνήθηκε να πάει στον Dior

Η αναζήτηση του διαδόχου του John Galliano στον οίκο Dior συνεχίζεται με τον Azzedine Alaia να μην ενδιαφέρεται για τη θέση.

Και ενώ σήμερα ο John Galliano καλείται να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο ενάντια στις κατηγορίες για ρατσιστικά σχόλια που τον βαραίνουν, το σήριαλ του διαδόχου του στον οίκο Dior συνεχίζεται.

Aυτή τη φορά ένα όνομα που δεν είχε ακουστεί μέχρι τώρα τέθηκε στο τραπέζι των συζητήεων των πιθανών διαδόχων. Ο λόγος για τον διάσημο και έναν από τους τελευταίους πραγματικούς couturiers, τον Τυνήσιο Azzedine Alaia. Σύμφωνα με δημοσιεύματα oι διευθύνοντες του LVMH, του κολοσσού δηλαδή που έχει στην ιδιοκτησία του τον οίκο Dior, σκέφτηκαν και τον ταλαντούχο εβδομηντάχρονο Azzedine για να αναλάβει τα σχεδιαστικά ηνία του διάσημου γαλλικού οίκου, όμως εκείνος, δεν ενδιαφέρεται καθόλου.

Έτσι κι αλλιώς, ο Azzedine είναι από τους αντικομφορμιστές του χώρου της μόδας, που αντιστέκεται στη μαζικοποίηση των ρούχων, στην συνεχή και γρήγορη διαδοχή κολεξιόν και στους μεγάλους οίκους που θέτουν χρονικά, αλλά και «δημιουργικά» deadlines, οδηγώντας τους σχεδιαστές σε κατάρρευση. Από την άλλη ο Dior είναι ακριβώς το αντίθετο, καθώς λανσάρει έξι βασικές συλλογές κάθε χρόνο επενδύοντας τεράστια χρηματικά ποσά και πιέζοντας για τη μεγιστοποίηση του κέρδους, ζητώντας συλλογές εμπνευσμένες, μοναδικές, πρωτότυπες αλλά και εμπορικές.