Τα μεταξωτά μαντήλια, αυτό το retro αξεσουάρ, είναι must have για το φετινό καλοκαίρι

Διονυσία Καλαποθαράκου
Τα μεταξωτά μαντήλια, αυτό το retro αξεσουάρ, είναι must have για το φετινό καλοκαίρι

Και το ελληνικό brand με το περίεργο όνομα «FGTONSILK» δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα σχέδια που έχουμε δει.

«FGTONSILK»: δύσκολο όταν το πρωτοδιαβάζεις, αρκετά απλό όταν το καταλάβεις. Αυτό το νεοσύστατο σχετικά ελληνικό label ιδρύθηκε από τον Φίλιππο Γεώργιο Τσινταβή (εξού και τα τρία πρώτα γράμματα του ονόματός του) τον Φεβρουάριο του 2017. Ο Φίλιππος είναι καλλιτέχνης και textile designer που έζησε και σπούδασε στο Μιλάνο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει έδρα του την Αθήνα. Η αγάπη του για τη μόδα και η επιθυμία του να δημιουργήσει ένα προϊόν πολυτελείας, υψηλής αισθητικής, με καλλιτεχνικό υπόβαθρο τον ώθησε στη σύσταση της εταιρείας FGTONSILK.

BW Cotton Paper Simplicity bandana square 52

Ο ίδιος περιγράφει τα μαντήλια του ως «έργα τέχνης που απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό καταναλωτών» και βλέποντας τα στην παρακάτω gallery δεν νομίζουμε να διαφωνήσεις ιδιαίτερα μαζί του. Γεωγραφικά μοτίβα, retro abstract σχέδια και ultra chic δημιουργικές αναφορές, προσδιορίζουν όλα τα μαντήλια του brand. Για το 2020 προτείνει μία ολοκαίνουργια καμπάνια που ονομάζεται «Still Life» και θυμίζουν όντως πίνακες ζωγραφικής. Μια σειρά φωτογραφιών επηρεασμένες από συλλογές αντικειμένων γνωστές ως “cabinet of curiosities” ή “Wunderkammer”.

Συνθέσεις φυσικών η τεχνιτών αντικειμένων, φρούτων, λουλουδιών και φυσικά μεταξωτών μαντηλιών από τις συλλογές μας ανακαλούν την αίσθηση του υπέροχου. Χρωματικές και ποιοτικές αντιθέσεις όπου πάντα κυριαρχεί η καλύτερη ποιότητα ελληνικού μεταξιού δημιουργούν τις πιο κομψές νεκρές φύσεις πάνω στα μαντήλια του brand FGTONSILK. Aν είχες ακόμα ενστάσεις πως ένα τόσο διαχρονικό αξεσουάρ μπορεί να γίνει κλειδί για τα καλοκαιρινά σου looks… μάλλον θα κάμφθηκαν μετά από αυτήν τη συλλογή. Γιατί όταν προσεγγίζεις ένα «παλιό» item με έναν σύγχρονο καλλιτεχνικά τρόπο το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να σε δικαιώσει.

Δες επίσης: Οδηγός Αγοράς: 10 ψηλόμεσα μαγιό που κολακεύουν τις καμπύλες