Ο Dior στηρίζει έμπρακτα την ενδυνάμωση νέων γυναικών

Μαρία Ροδίτη
Ο Dior στηρίζει έμπρακτα την ενδυνάμωση νέων γυναικών

Ο Οίκος θα προσφέρει εκπαίδευση σε νεαρά κορίτσια μέσω ειδικού προγράμματος, σε συνεργασία με την UNESCO.

Μπορεί ο Οίκος Dior να μας έχει χαρίσει πολλές και ανεπανάληπτες στιγμές μόδας και υψηλής ραπτικής, ωστόσο η δράση του δε σταματά μόνο εκεί. Από το 2017 το fashion label, με το πρόγραμμα καθοδήγησης Christian Dior’s Women @Dior, παρέχει εκπαίδευση σε χιλιάδες μη προνομιούχες γυναίκες σε όλο τον κόσμο και, μάλιστα, μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει πάνω από 1.000 νεαρά κορίτσια, τα οποία συνεργάστηκαν με εργαζόμενους του Οίκου στο ρόλο του μέντορα.

Υπό τη σκιά της πανδημίας, όμως, το διάσημο Fashion House ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμά του σε συνεργασία με την UNESCO. Ειδικότερα, ο Οίκος Dior θα ενταχθεί στον Παγκόσμιο Συνασπισμό Εκπαίδευσης της UNESCO και θα προσφέρει- αυτό το καλοκαίρι- πρόγραμμα καθοδήγησης για 100 φοιτήτριες από διάφορες χώρες, ανάμεσά τους Νίγηρα, Γκάνα, Τανζανία, Τζαμάικα, Πακιστάν, Φιλιππίνες και Σρι Λάνκα. Σε αυτά τα προγράμματα, τα κορίτσια θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν εκπαίδευση που εστιάζεται στην ένταξη. Κάθε μαθήτρια θα έχει ως μέντορα έναν εργαζόμενο του Dior, θα παρακολουθήσει δεκάμηνο online, εκπαιδευτικό πρόγραμμα και στο τέλος θα κληθεί να λάβει μέρος σε ένα τοπικό project, που θα εστιάζει στην ενδυνάμωση των νέων κοριτσιών, μέσω της πρωτοβουλίας Dream For Change.

dior unesco programma gynaikwn 2020

«Μέσα από την εκπαίδευση έρχεται και η ελευθερία», λέει χαρακτηριστικά η Creative Director της γυναικείας συλλογής του Οίκου, Maria Grazia Chiuri, για αυτήν την αποφασιστική πρωτοβουλία. «Για μένα, είναι αναγκαίο να βοηθήσουμε νεαρά κορίτσια να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους: την αυτοπεποίθηση να τολμούν, να είναι ανεξάρτητες και να κάνουν πράγματα. Αυτή η πρωτοβουλία είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, για να δημιουργήσουμε τον κόσμο του αύριο».

Διάβασε ακόμα: Τα κοσμήματα με πέρλες θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις αυτό το καλοκαίρι