Ο ασυμβίβαστος αέρας του αγαπημένου σχεδιαστή των «royals»

Ο ασυμβίβαστος αέρας του αγαπημένου σχεδιαστή των «royals»

Ο Jonathan Anderson είναι ο καλλιτέχνης που υπηρετεί την τέχνη και όχι τη βιομηχανία.

Η νέα σεζόν της σειράς The Crown βρίσκεται μόλις τέσσερις μέρες μακριά. Αν και ο χρόνος που μας χωρίζει από τη συνέχεια της απεικόνισης της αγαπημένης μας βασιλικής οικογένειας είναι πολύ λίγος -ειδικά αν σκεφτείς ότι έχει περάσει ένας χρόνος από την κυκλοφορία της τέταρτης σεζόν- φαντάζει σαν ξαφνικά να προχωράει με πιο αργές κινήσεις. Ίσως για αυτό φταίει το γεγονός ότι όσο πιο κοντά βρίσκεσαι σε κάτι, τόσο περισσότερο ανυπομονείς να το βιώσεις.

Η επόμενη σεζόν, βέβαια, θα έχει μία πολύ ιδιαίτερη προσθήκη, μία προσωπικότητα που βρίσκεται ακόμα και σήμερα, 23 χρόνια μετά τον θάνατό της, στην καρδιά του κοινού: την πριγκίπισσα Diana. Η Lady D. θα λάβει σάρκα και οστά με τη βοήθεια του ταλέντου της Emma Corrin, μίας ηθοποιού που διακρίνεται για το εκλεπτυσμένο γούστο της ακόμα και όταν οι κάμερες δεν είναι στραμμένες πάνω της.




Το 24χρονο κορίτσι με την τρομακτική ομοιότητα με την εκλιπούσα πριγκίπισσα έχει υιοθετήσει μία πιο vintage αισθητική στις εμφανίσεις της, την οποία μπορούν να εκπροσωπήσουν συγκεκριμένης φιλοσοφίας σχεδιαστές, όπως ο αγαπημένος της Jonathan Anderson. Ο ίδιος αποτελεί και την επιλογή ενός άλλου ηθοποιού της σειράς, του Josh O’Connor, που υποδύεται τον πρίγκιπα Κάρολο.

https://www.instagram.com/p/B7GfVhygSLj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Ο Anderson ανήκει στους καλλιτέχνες που κάνουν από τα πρώτα τους βήματα προφανές ότι έχουν ταλέντο και άποψη. Μόλις το 2008 ίδρυσε το διάσημο brand του, λίγα χρόνια αφότου δούλεψε στο πλευρό του δεξιού χεριού της Miuccia Prada, Manuela Pavesi, και κυκλοφόρησε τις πρώτες του συλλογές, τα σχόλια ήταν διθυραμβικά. Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας του έδινε χορηγίες για να διεξάγει τα catwalk του, ενώ συνεργάστηκε με διάσημα brand, όπως με το Topshop το 2012 και το 2012.

Πριν από μερικά χρόνια, υπήρχαν έντονες φήμες ότι η LVMH ήθελε τον Anderson στον ρόλο του creative director της Louis Vuitton, ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην JW Anderson, με τον ίδιο, τελικά, να αναλαμβάνει το σχεδιαστικό κομμάτι του Ισπανικού οίκου, Loewe.

Ο Andreson είναι ο άνθρωπος που δεν τον ενδιαφέρουν τα καλούπια και οι επιταγές της μόδας. Άλλωστε, όπως έχει και ο ίδιος πει, σκοπό του δεν έχει να ικανοποιήσει τη βιομηχανία. Είναι εκείνος που θέλει να εκφραστεί μέσα από τις δημιουργίες του και να μοιραστεί με τον κόσμο όλα όσα τον έχουν επηρεάσει και αποτελούν για αυτόν έμπνευση. Τα σχέδιά του δίνουν έμφαση στην ανάδειξη της θηλυκότητας, κρατώντας πότε πιο αυστηρές πότε πιο τολμηρές γραμμές, χωρίς να περιορίζεται από καλούπια και με μία εμφανή αγάπη στις αλυσίδες και τα μεταλλικά στοιχεία.

https://www.instagram.com/p/CGp0jvBnZya/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
https://www.instagram.com/reel/CFxXnFeJoJJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δες επίσης: Screen Style: Πώς να είσαι η πιο καλοντυμένη όταν έχεις meeting στο Zoom