O Roger Vivier επανασχεδιάζει τις θρυλικές μπότες της Brigitte Bardot

O Roger Vivier επανασχεδιάζει τις θρυλικές μπότες της Brigitte Bardot

Τώρα μπορείς κι εσύ να τις αποκτήσεις.

Η Brigitte Bardot, γνωστή ως blonde bombshell, υπήρξε ένα από τα fashion icons των 50's και 60's. Η Γαλλίδα ηθοποιός, ήταν το απόλυτο sex symbol εκείνης της εποχής και όπως ήταν αναμενόμενο, οι ταινίες της γίνονταν ανάρπαστες. Το εκρηκτικό, προοδευτικό για τα δεδομένα στυλ της ήταν ένας από τους λόγους που την έκαναν να ξεχωρίσει και να φτάσει στην κορυφή.

Το 1968 η ξανθιά καλλονή κυκλοφόρησε το τραγούδι "Harley Davidson”, το οποίο της έγραψε ο Serge Gainsbourg. Στο βίντεοκλιπ εμφανίζεται με ένα mini, δερμάτινο φόρεμα και τις περίφημες μαύρες Cuissarde μπότες, δημιουργία του Roger Vivier. Το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει τις ρίζες του πίσω στο 1961, τότε που ο Γάλλος σχεδιαστής παπουτσιών παρουσίασε για πρώτη φορά το σχέδιο, με έντονη επιρροή από τις μπότες Richelieu.

Ο Gherardo Felloni, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου δήλωσε: «Όταν ο Vivier έφτιαξε τις Cuissarde μπότες, που περιλαμβάνουν και το περίφημο ζευγάρι που φόρεσε η Bridgette Bardot το 1967, πήρε έμπνευση από τις μπότες Richelieu του 17ου αιώνα». Ο Felloni αναφέρεται στον Armand Jean du Plessis, γνωστό ως Καρδινάλιο Ρισελιέ (Richelieu), δηλαδή τον κληρικό του διάσημου μυθιστορήματος "Οι τρεις σωματοφύλακες". Ο ήρωας εμφανίζεται να φοράει τις μπότες κάτω από τις μακριές κόκκινες ρόμπες του ενώ αργότερα η Bardot κατάφερε να μετατρέψει το συγκεκριμένο σχέδιο στο πιο σέξι υπόδημα της εποχής.

Φέτος, ο οίκος Roger Vivier αποφάσισε να επανασχεδιάσει τις θρυλικές μπότες με τις απαραίτητες προσθήκες, δίνοντάς τους νέα πνοή. Ο Gherardo Felloni σχεδίασε τη συλλογή Belle Vivier Cuissarde, η οποία περιλαμβάνει δερμάτινες εκδοχές της μπότας και ζευγάρια σε σουέτ ύφανση. Επιπλέον βλέπουμε μπότες με φτερά, κρόσσια και σχέδια με κρυστάλλους.

«Μου αρέσουν τα πλούσια σχέδια, οι διακοσμήσεις και τα κεντήματα», ανέφερε ο Felloni συμπληρώνοντας: «Μου αρέσουν τα χρώματα, είμαι πολύ εκλεκτικός, και κάνω συχνά μίξη διαφορετικών στυλ στα σχέδιά μου. Όταν σχεδίασα αυτή τη συλλογή, ήθελα να δώσω έμφαση στην αξία της σπανιότητας, που μας μεταφέρει πίσω στους δεσμούς του οίκου με την υψηλή ραπτική».

https://www.instagram.com/p/CGPo_CNAwlX
https://www.instagram.com/p/CGcg-6Nod9J

Δες επίσης: Aυτά ήταν τα 8 πιο διάσημα fashion items στο Instagram την εβδομάδα που μας πέρασε

https://www.instagram.com/p/CHX88zlIOjU