Le Château des Dames: Το εμβληματικό σόου της Chanel στο Κάστρο των Μεδίκων

Le Château des Dames: Το εμβληματικό σόου της Chanel στο Κάστρο των Μεδίκων

Ο Αναγεννησιακός αέρας των γυναικών που περπάτησαν στους διαδρόμους του Château de Chenonceau αναδείχθηκε από τα ρούχα της creative director της Chanel, Virginie Viard.

Το 1514-1522, οι βάσεις ενός παλιού μύλου μετατράπηκαν στην κατάλληλη τοποθεσία ώστε να χτιστεί ένα κάστρο που θα φιλοξενούσε ανά τις δεκαετίες μερικά από τα πιο γνωστά όνομα της ιστορίας. Το Château de Chenonceau κατά μήκος του ποταμού River Cher στην Κοιλάδα Loire στη Γαλλία φιλοξένησε στα διαμερίσματά του προσωπικότητες, όπως τη σύζυγο του King Henry II, Catherine de’ Medici, τη νύφη της και σύζυγο του King Henry III, Louise de Lorraine. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το κτίσμα που προκαλεί δέος στο κοίταγμά του, βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς, ενώ το 1951 ο Bernard Voisin ανέλαβε την αποκατάστασή του στην αρχική του δόξα.

https://www.instagram.com/p/CISiBD2ITD4


Όλα αυτά, έστρωσαν τον δρόμο για τη χτεσινή ημέρα κι ένα σόου, όπου η διάδοχος του Lagerfeld στη Chanel, Virginie Viard, παρουσίασε τη συλλογή Métiers d’art 2020/21 ' «Le Château des Dames», μία collection που περιέχει εντελώς διακριτά στοιχεία των μεγάλων κυριών που πέρασαν το κατώφλι του. Φαντάζει σχεδόν γραφτό ότι το έμβλημα της Catherine de’ Medici ήταν δύο «C». Σαν κάτι απλώς να επιβεβαίωσε ότι ο Γαλλικός οίκος έπρεπε να φιλοξενηθεί στο κάστρο. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι όλος ο αέρας της Αναγέννησης διαφαίνεται στα σχέδια και στα υφάσματα των ρούχων.




«Πάντα ένιωθα μία περίεργη αίσθηση συμπάθειας και θαυμασμού για τις γυναίκες που ζούσαν από την εποχή του François I μέχρι τον Louis XIII, επειδή τις βρίσκω όλες εξαιρετικές, με μία επιβλητική απλότητα και μία μεγαλοπρέπεια διανθισμένη με επίπονα καθήκοντα», είχε πει η Coco Chanel σε άρθρο του 1936.

https://www.instagram.com/p/CIXrskYoPRd


Sequined mini φούστες, ασπρόμαυρα jacquard και γεωμετρικά patchworks βρέθηκαν να συνοδεύουν ένα μείγμα από ζεστές αποχρώσεις και tweed που απέδωσαν άξια τον δυναμισμό των γυναικών που περπατούσαν στους διαδρόμους πολύ πριν τα μοντέλα ντυθούν με την αύρα της Chanel.

Δες επίσης: Ποιος οίκος μόδας κυκλοφόρησε μία total pink κολεξιόν για τα Χριστούγεννα;