Τα νεοκλασικά, διατηρητέα κτίρια της Αθήνας εμπνέουν την πιο κομψή συλλογή από τσάντες

Διονυσία Καλαποθαράκου
Τα νεοκλασικά, διατηρητέα κτίρια της Αθήνας εμπνέουν την πιο κομψή συλλογή από τσάντες

Ποιος είπε ότι η μόδα δεν συμβαδίζει με την αρχιτεκτονική;

misspolyplexi1
misspoluplexi2

Από το Bauhaus, τη γνωστή καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική Γερμανική σχολή, μέχρι την ελληνιστική περίοδο και το grecian style, δεν είναι λίγες φορές που η τέχνη, η ιστορία, η αρχιτεκτονική και η μόδα, έχουν περπατήσει «χέρι-χέρι» αποτελώντας η μία για την άλλη δημιουργικό εφαλτήριο. Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο ούτε για τα ελληνικά δεδομένα και τη σημερινή, fashion πραγματικότητα.

Έτσι, έχοντας πλέον συμπληρώσει σχεδόν 4 χρόνια παρουσίας στον ελληνικό χώρο της μόδας, το ελληνικό bag brand, MISS POLYPLEXI, διανύει την πιο ώριμη δημιουργικά περίοδο και για τη συλλογή του, Φθινόπωρο-Χειμώνας 20/21, εμπνέεται από τη νεοκλασική αρχιτεκτονική των διατηρητέων κτιρίων που συναντά κάποιος κάνοντας μια βόλτα στο όμορφο κέντρο της Αθήνας. Πολλά από τα νέα σχέδια ενσωματώνουν για πρώτη φορά πλεκτά νεοκλασικά μοτίβα που γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα μέσα από τη χρωματική παλέτα που έχει επιλεγεί για τη χειμερινή κολεξιόν.

misspoluplexi3

Μαλακά νήματα από virgin merin και lana αγκαλιάζουν τους χρωματικούς τόνους του μπλε, του καφέ του ξύλου, του γλυκού μπεζ, αλλά και του ζεστού κίτρινου, χρώματα εμπνευσμένα από το xειμωνιάτικο τοπίο του κέντρου της πρωτεύουσας. Από τη χρωματική παλέτα των totem crossbody και clutch bags, δεν λείπουν φυσικά το μαύρο και το γκρι που αποτελούν πλέον πυλώνες κάθε συλλογής και τα βλέπουμε σε κλασικά και νέα σχέδια, όπως οι τσάντες Monaco και Ophelia.

misspoluplexi5

Από τη νέα συλλογή, ξεχωρίζει η Antiquaria Tote Bag, πλεγμένη στο χέρι, με περίσσεια δεξιοτεχνία και φτιαγμένη από μαλακό νήμα η οποία θα γίνει η αγαπημένη σύντροφος των ζεστών χειμωνιάτικων παλτό. Τα πλεκτά μοτίβα στο μπροστινό και πίσω μέρος της τσάντας κλείνουν το μάτι στην παράδοση και την ξεχωρίζουν από όποιο άλλο σχέδιο μας έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα το made in Greece brand, MISS POLYPLEXI.

Στη νέα αυτή εντυπωσιακή συλλογή θα βρούμε ακόμα μικρά και μεγάλα μεγέθη σε αρχετυπικά σχέδια που επιβεβαιώνουν τόσο την κομψότητα, αλλά και τη διαχρονικότητα του brand, που φέτος τον χειμώνα επισφραγίζει την αυθεντικότητα του πιο δυναμικά από ποτέ.
Δες επίσης: Last-minute Gifts: Τι να αγοράσεις στους δικούς σου για τα Χριστούγεννα

DPG Network