Σύμφωνα με το eBay αυτά τα sneakers ήταν πρώτα στις προτιμήσεις των Ελλήνων το 2020

Διονυσία Καλαποθαράκου
Σύμφωνα με το eBay αυτά τα sneakers ήταν πρώτα στις προτιμήσεις των Ελλήνων το 2020

Το 2021 τα δεδομένα στα αθλητικά παπούτσια θα αλλάξουν;

Τα sneakers ξεκίνησαν την πορεία τους στην καρδιά μας στα μέσα του 20ου αιώνα και σύντομα έγιναν μία από τις κορυφαίες τάσεις παγκοσμίως. Σήμερα, αποτελούν μία άνετη, cool και μοντέρνα επιλογή που μπορεί να συνοδεύσει κάθε εμφάνιση, από ένα casual καθημερινό ντύσιμο έως και ένα πιο επίσημο και ιδιαίτερο look. Περιττό να αναφέρουμε, πως τα sneakers γνωρίζουν μεγάλη ανταπόκριση στην Ελλάδα, με τους Έλληνες καταναλωτές να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία και κάθε μέσο προκειμένου να προμηθευτούν πρώτοι τις νέες αφίξεις της αγοράς. Εάν αγαπάς τα sneakers όσο εμείς, τότε οι παρακάτω αποκαλύψεις σχετικά με τα πιο δημοφιλή παπούτσια και αγορές σχετικά με sneakers που πραγματοποιήθηκαν μέσα από την πλατφόρμα της eBay, θα σου τραβήξουν το ενδιαφέρον!

julian hochgesang sA5wcAu4CBA unsplash
nike athlitika neo

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πλειοψηφία των αγορών που αφορούν σε sneakers μέσω της eBay προέρχεται από αγοραστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, την Αυστραλία και την Ιταλία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες 25 χώρες, που διαθέτουν ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτό το είδος παπουτσιών. Ακόμη, οι περισσότερες πωλήσεις που αφορούν σε sneakers μέσω της eBay προέρχονται από την Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Χονγκ Κονγκ, την Ιταλία και την Αυστραλία.

Τα sneakers στην Ελλάδα
Σύμφωνα με στοιχεία της eBay, το κλασικό μοντέλο Vans Old skool και τα breathable παπούτσια για τρέξιμο αποτέλεσαν τις πιο δημοφιλείς επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών για το 2020.
Ακόμη, τα πιο δημοφιλή sneakers και οι αγαπημένες αγορές προϊόντων σχετικά με sneakers, που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια από Έλληνες πωλητές μέσα από την πλατφόρμα της eBay, ήταν οι εξής:
• τα μεταλλικά χρυσά high top ZARA sneakers για τη χρονιά 2017
• ένα μπρελόκ με το μοντέλο Adidas Yeezy Boost για τη χρονιά 2018
• μία θήκη για Airpods, εμπνευσμένη από τα εμβληματικά sneakers Air Jordan για τη χρονιά 2019
• τα αντρικά Gucci “White Bee” καθώς & τα γυναικεία παπούτσια Adidas tennis για τη χρονιά 2020
Εκτιμάται πως οι Έλληνες πωλητές sneakers πραγματοποίησαν τις περισσότερες πωλήσεις προς τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία αλλά και την Ελλάδα.

Τα sneakers στην παγκόσμια αγορά
Το κλασσικό Vans Old Skool φαίνεται πως αποτέλεσε για ακόμη μια φορά την αγαπημένη προτίμηση των καταναλωτών παγκοσμίως, καταγράφοντας τις περισσότερες πωλήσεις για τα έτη 2017 και 2018. Το 2019, τις καρδιές των καταναλωτών έκλεψε το μοντέλο Air Cushioned Running Sports Shoes, ενώ το 2020, το απλό άσπρο αθλητικό παπούτσι που είναι και ιδανικό για τρέξιμο, μαζί με το αθλητικό running ζευγάρι FILA αποτέλεσαν τις πιο αγαπημένες επιλογές των αγοραστών ανά τον κόσμο.
Τέλος, το πιο ακριβό sneaker που αγοράστηκε το 2020, μέσα από την πλατφόρμα της eBay, ήταν το Αυθεντικό Dior Air Jordan 1, με την αγορά να πραγματοποιείται εντός των ΗΠΑ, στην τιμή των $20.000!
Δες επίσης: Αυτές είναι οι 5 κυρίαρχες τάσεις στα sneakers για τo 2021