Τα παπούτσια των τεντιμπόηδων στα πόδια σας

Τα παπούτσια των τεντιμπόηδων στα πόδια σας

Η μόδα φέτος το καλοκαίρι ακούει punk, εσείς;

Τα «creepers» με όνομα βαρύ σαν ιστορία, πρωτοσυναντώνται στα πόδια των στρατιωτών του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και τους κολλάει η ρετσινιά των «brothel» παπουτσιών, καθώς πολλοί από αυτούς κατέληγαν σε νυχτερινά μαγαζιά και κακόφημα bar.

Τη δεκαετία του '50 οι Teddy Boys παίρνουν τη σκυτάλη και τα χορεύουν φορώντας ψηλόμεσα παντελόνια και dandy ρούχα, μέχρι που οδηγούνται στα σκαλιά του μαγαζιού της Vivienne Westwood στην Kings Road του Λονδίνου.

Με τον καιρό, το σουέντ τρακτερωτό creeper, άλλαξε χρώματα και υλικά και υιοθετήθηκε όπως κάθε τι original και εκκεντρικό από υποκουλτούρες της μουσικής σκηνής σαν τη punk, τη ska ακόμα και τη goth.

Αυτά είδε η Miuccia Prada και αποφάσισε με τη σειρά της να αγκαλιάσει το ενναλακτικό trend παίρνοντάς το από τους δρόμους και τοποθετώντας το «πρώτη μούρη» στις πασαρέλες και στα μεγαλύτερα περιοδικά στον κόσμο.

Ακόμα κι αν δεν ακούτε κάποιο από τα παραπάνω μουσικά είδη, ακούστε τις οδηγίες της σοφής κυρίας Prada και φορέστε το πιο αναπάντεχο παπούτσι της καλοκαιρινής σεζόν.

Διαλέξτε αυστηρές μονοχρωμίες και αν το τολμάτε προτιμήστε colour blocking συνδυασμούς, γυαλιστερά υλικά, ponyskin υφάσματα και προτώτυπα prints.

Είτε φορέσετε το μικροσκοπικό σας σορτσάκι, είτε το floral μάξι φόρεμα, τα «creepers» προσγειώθηκαν στη ντουλάπα σας και ανέλαβαν να κάνουν το καλοκαίρι σας λίγο πιο ενδιαφέρον.