Ένα νησί των Δωδεκανήσων εμπνέει την πιο στυλάτη καλοκαιρινή συλλογή παπουτσιών

Διονυσία Καλαποθαράκου
Ένα νησί των Δωδεκανήσων εμπνέει την πιο στυλάτη καλοκαιρινή συλλογή παπουτσιών

Clogs, fisherman sandals και flatforms μας οδηγούν με βήμα ταχύ στο φετινό καλοκαίρι.

Clogs (ελληνιστί «τσόκαρα), fisherman sandals, σανδάλια με velcro κουμπώματα, boat shoes αλλά και τα κλασικά flatforms που δεν βγάζουμε από πάνω μας και τους τρεις μήνες της πιο ωραίας εποχής του χρόνου, δημιουργούν μία νέα συλλογή παπουτσιών που δεν αποτελεί απλώς must have για το καλοκαίρι, είναι το καλοκαίρι το ίδιο! Η νέα collection των Esiot για τη σεζόν S/S 2021, έχει βάλει σκοπό της να μας βάλει σε πλοίο και να μας ταξιδέψει μακριά, για την ακρίβεια 117 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά, ώστε να αναπληρώσουμε όλα τα «χαμένα ταξίδια» που δεν κάναμε έναν χρόνο τώρα εξαιτίας της πανδημίας. Ονομάζεται «Αστυπάλαια», έχει άρωμα ελληνικού καλοκαιριού και αισθητική που πηγάζει από τα διεθνή shoe trends που κατακλύζουν αυτήν τη στιγμή το newsfeed μας στο Instagram. H Ειρήνη Σιώτη, η σχεδιάστρια των Esiot μας αφηγείται τη δική της καλοκαιρινή ιστορία, αυτήν που βρίσκεται «κρεμασμένη» στο mood board της και την οδήγησε να δημιουργήσει την πιο κομψή και άνετη collection παπουτσιών που θα δεις φέτος.

https://www.instagram.com/p/CO4rrIuhq4G
 KAP0784
 KAP0008

«Παρόλο που είμαι από νησί, έπιασα ακτοπλοϊκό εισιτήριο στα χέρια μου, ξανά, μετά από περίπου 1 χρόνο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι ήδη στο κατάστρωμα. Ο προορισμός μου απέχει 10 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά, αρκετές για να μετρήσεις πόσες φορές μπορώ να πω τη λέξη “καλοκαίρι”. Λοιπόν! Καλοκαίρι είναι να νομίζεις ότι έχεις ήδη περπατήσει στην ωραιότερη χώρα νησιού, αλλά να κάνεις λάθος, γιατί δεν έχεις ακόμα δει αυτούς τους λευκούς κύβους με τα μπλε παραθυρόφυλλα κάτω από το κάστρο των #querini. Καλοκαίρι είναι η διάχυτη μυρωδιά θυμαριού, αυτή η ξεραϊλα που συναντάς σε κάθε στροφή προς #maltezana αλλά και τα πιο φωτογενή αγριοκάτσικα που έχεις δει ποτέ. Καλοκαίρι, είναι το βιβλίο μου με σελιδοδείκτη το εισιτήριο, η αιώρα μου κάτω από το αλμυρίκι στα #kaminakia και τα τζιτζίκια που άλλοτε με αποσυντονίζουν και άλλοτε με νανουρίζουν. Το ραδιόφωνο με τη μανιβέλα που έφερες μαζί γιατί “ταιριάζει γάντι στα νησιά της άγονης γραμμής”. Οι καλαμιές, η σκηνή μας, το παιχνίδι με την τράπουλα που θα μας μάθει ο γείτονας με τη φυσαρμόνικα από το κάμπινγκ. Καλοκαίρι είναι οι γιαρμάδες που θα φάμε στη διαδρομή προς τη #drakospilia, και τα κουκούτσια που θα φυτέψουμε, δίνοντας όρκο “να ξαναέρθουμε σε 5 χρόνια να δούμε τις ροδακινιές μας”. Είναι ο βυθός στις #kounoupes, οι φυσαλίδες στο νερό, μια υποβρύχια φωτογραφία από τις #vatses που θα κολλήσουμε στο ψυγείο για νά’ χουμε να θυμόμαστε και να ξαναπεριμένουμε. Μια ταβέρνα που λέγεται #australia αλλά μάντεψε… δεν είναι στην Αυστραλία. Καλοκαίρι είναι η βραδινή μας βουτιά με θέα το φωτισμένο κάστρο της Χώρας. Καλοκαίρι είναι να φοράς ένα μαγιό - παρεό όλη μέρα και τα “καλά” σου πρόχειρα για να χορέψεις #tοurna στο βραδινό πανηγύρι, στην #portaitissa.

Οι δροσερές μαργαρίτες που θα πίνουμε στα σκαλάκια του #artemis με τους φίλους που θα συναντήσουμε εκεί και θα ζήσουμε μαζί ένα ή και περισσότερα καλοκαίρια. Καλοκαίρι είναι και η πίτα από τον παραδοσιακό φούρνο, οι 8 #anemomiloi και οι ατέλειωτες συζητήσεις που θα κάνουμε εκεί, περιμένοντας την ανατολή του ήλιου. Γιατί δεν θυμάμαι αν στο είπα, το νησί φημίζεται για την Ανατολή του. Καλοκαίρι είναι η επιγραφή “ακολούθησε τα όνειρά σου” που θα δούμε σε μια στάση τοπικού λεωφορείου. Καλοκαίρι είναι να σταματάς την αναζήτηση της ευτυχίας και να νιώθεις ευτυχισμένος απλά και μόνο επειδή βρίσκεσαι στο καφενείο του μουγκoύ. Καλοκαίρι είναι το γιατρικό κάθε προηγούμενου και επόμενου Χειμώνα. Καλοκαίρι είμαστε εμείς, στα καλύτερά μας. Καλοκαίρι είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Είναι που κρατάω αυτό το εισιτήριο στα χέρια μου και το νησί μου έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Καλοκαίρι φέτος είναι η #petalouda του Αιγαίου. Η Αστυπάλαια. ‘Η αλλιώς Αστροπαλιά, όπως θα την λέω μόλις με γνωρίσει κι εκείνη λίγο καλύτερα.»

Και εμείς μπορούμε να φορέσουμε τα μπλε clogs μας ή τα μαύρα, fisherman sandals Esiot και να τη γνωρίσουμε καλύτερα και εμείς, την Αστυπάλαια ή όποιο άλλο νησί επισκεφτούμε φέτος… τα βήματα μας άλλωστε μας οδηγούν σε ένα «μεγάλο φωτεινό καλοκαίρι» που ανοίγεται μπροστά μας!