Ένα καινούργιο fashion brand θα σου συστήσει τους πιο hot νέους Έλληνες σχεδιαστές

Διονυσία Καλαποθαράκου
Ένα καινούργιο fashion brand θα σου συστήσει τους πιο hot νέους Έλληνες σχεδιαστές

Το όνομα Aiki Diounot (I-kid-you-not) παίζει με τις λέξεις, δηλώνοντας ότι οι νέοι σχεδιαστές μόδας δεν αστειεύονται.

Athanasios Babanis2
Maria Festa3
Maria Varvara2
ElenaChristou4

Tι ακριβώς είναι το Aiki Diounot; Ένα νέο fashion brand που ακολουθεί το πρωτότυπο concept συνεργασίας με πρωτοεμφανιζόμενους νέους σχεδιαστές, προσφέροντας limited-edition συλλογές με την υπογραφή του κάθε δημιουργού.
Το ταλέντο των σχεδιαστών και η τεχνογνωσία του brand συναντιούνται για την από κοινού δημιουργία και ανάπτυξη αυθεντικών συλλογών μόδας. Με τον σχεδιασμό και την παραγωγή να πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, το Aiki Diounot στηρίζει τους εγχώριους δημιουργούς και τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις, έχοντας σαν στόχο κάθε σεζόν να ανακαλύπτει και να συνεργάζεται με νέα ταλέντα. «Όραμά μου είναι το Aiki Diounot να αποτελέσει έναν χώρο όπου οι νέοι δημιουργοί θα αναδεικνύονται και θα εξελίσσονται μέσα από τη διαδικασία σχεδιασμού, παραγωγής και προώθησης των συλλογών», λέει η Χρυσάνθη Γκούρου, ιδρύτρια του Aiki Diounot.
Για τη σεζόν S/S 2021 το Aiki Diounot συστήνεται στο κοινό, παρουσιάζοντας το δημιουργικό αποτέλεσμα συνεργασίας με τέσσερις νέους ταλαντούχους σχεδιαστές. Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, τέσσερις μοναδικές συλλογές:
Ο Αθανάσιος Μπαμπάνης εμπνέεται από τον υδάτινο κόσμο και σχεδιάζει τη συλλογή “Waves”, που ξεχωρίζει για την εικαστική και ρομαντική της ταυτότητα. Οι καμπύλες, οι ακαθόριστες γραμμές και οι εναλλαγές χρωμάτων στα βότσαλα, μεταμορφώνονται σε πινελιές ακουαρέλας αποτελώντας την έμπνευση του print, ενώ η χρωματική παλέτα ακολουθεί τις αποχρώσεις των κυμάτων. Key piece το “Marina Dress", το μάξι αέρινο φόρεμα στις αποχρώσεις της θάλασσας που αποπνέει καλοκαίρι.

Η Μαρία Φέστα εμπνέεται από την ομορφιά των μωσαϊκών δαπέδων, και δημιουργεί τη συλλογή “Terrazzo”. Ένα σύνολο ψηφίδων ακανόνιστου σχήματος, τυχαία τοποθετημένες, ανακατεμένες με μαρμαρόσκονη-τσιμέντο και νερό, που μας φέρνει στο μυαλό εικόνες από την παιδική μας ηλικία. Η πολυχρωμία του και τα τυχαία γεωμετρικά σχέδια δημιουργούν ένα μοντέρνο σχέδιο, ενώ οι αέρινες δημιουργίες συνδυάζονται με πιο αυστηρές γραμμές. Key piece το “Neri Kimono”, μια σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού ρούχου με το χαρακτηριστικό print.

Η Μαρία Βαρβάρα σχεδιάζει τη συλλογή “Gather Daze” με έμπνευση από την ανάλαφρη αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού, την άνεση ενός αθλητή και τη σιλουέτα της δεκαετίας του ‘20. Τα υφάσματα αγκαλιάζουν και αποπνέουν άνεση, ενώ η τεχνική ραψίματος με σούρες είναι άμεσα συνδεδεμένη με την δεκαετία του ’20. Key piece η “New jazz” φούστα, που αγκαλιάζει το σώμα διατηρώντας το ρετρό ύφος της συλλογής.

Η Έλενα Χρήστου υπογράφει τη συλλογή “Sunday Morning”, με έμπνευση την ελπίδα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Το μήνυμα είναι «Δεμένοι & αγκαλιασμένοι ξανά», όπως τα δύο floral prints που συναντάμε στη συλλογή. Κομμάτια που αποπνέουν ερωτισμό και ρομαντισμό, σε γήινα χρώματα με εκρήξεις πορφυρού κόκκινου και πορτοκαλί. Key piece το “Single Early Dress”, το μάξι φόρεμα με κουμπιά που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το ιδιαίτερο print της συλλογής.

Αυτό το νέο fashion project, λοιπόν, μας δείχνει πως η νέα γενιά Ελλήνων fashion designers όχι μόνο «δεν αστειεύεται» αλλά είναι εδώ και σκοπεύει να δώσει έναν αέρα ανανέωσης στην εγχώρια βιομηχανία της μόδας! Έναν αέρα δημιουργικό και φρέσκο σαν το καλοκαίρι που μόλις ξεκίνησε...
Info: Η συλλογή Aiki Diounot S/S 21 είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω του online καταστήματος www.aikidiounot.com