Με ένα σούπερ τοσοδούλι μίνι

Με ένα σούπερ τοσοδούλι μίνι

Το προτίμησαν και συνεχίζουν να το προτιμούν άσημες και διάσημες γυναίκες ανά τον κόσμο. Είναι σέξι, άνετο και πολύ πολύ θηλυκό.

Marilyn_Monroe
Ava_Gardner
Charlotte_Rampling
Jane_Birkin
Jane_Fonda
Tina_Turner
Blondie

κάθε φορά που μια διάσημη -ή μέλλουσα διάσημη- σταρ το προτιμούσε για τις δημόσιες εμφανίσεις της και τις φωτογραφήσεις της, η εικόνα της με μίνι κέρδιζε μια θέση στην ιστορία.



Marilyn Monroe, 1947

Dressed for success, με μίνι φούστα και ταμπελάκι που προδίδει το μέρος όπου βρίσκεται -το Hollywood, φυσικά, που αλλού;- η Marilyn ξεκινάει να κατακτήσει το σινεμά.



Ava Gardner, 1955

Και μίνι και στράπλες φόρεμα για την Αμερικανίδα ηθοποιό που έχοντας ήδη εμφανιστεί σε αρκετούς μικρούς ρόλους έως τότε το 1955 έβλεπε την καριέρα της να ξεκινά το σκαρφάλωμα προς την κορυφή.



Charlotte Rampling, 1967

Η Βρετανίδα ηθοποιός κατέκτησε το μίνι εντός και εκτός μεγάλης οθόνης. Εδώ, σε ένα στιγμιότυπο στο πλατό της ταινίας «The Long Duel».



Jane Birkin, 1968

Το απόλυτο σύμβολο των swinging 60's, της εποχής που το μίνι μεσουρανούσε και πρωταγωνιστούσε στους δρόμους, στα editorials, στις ταινίες, στις διαφημιστικές καμπάνιες, στις πασαρέλες και όπου αλλού υπήρχε γυναικεία παρουσία δεν θα μπορούσε παρά να το έχει τιμήσει δεόντως.



Jane Fonda, 1969

Εκεί γύρω στα 60's το μίνι εκτός από τον τίτλο της σέξι ενδυμασίας κέρδισε και έναν ακόμα: αυτόν της άνετης στολής εργασίας και του απλού, ευκολοφόρετου ρούχου για κάθε ώρα της ημέρας (και της νύχτας, φυσικά). Η Jane Fonda το φόρεσε με χάρη, κρατώντας στην εικόνα και την κόρη της που ήταν ακόμα μωρό.



Tina Turner, 1969

Η γιαγιά (πλέον) της soul εξακολουθεί να διαθέτει ένα ζευγάρι καλλίγραμμα πόδια. Το 1969, σε μια φωτογράφηση, τα εξέθετε συνοδεία ενός ζεστού χαμόγελου και κατακτούσε το πεντάγραμμο -όχι με την εμφάνισή της μόνο, φυσικά, αλλά και με την θεσπέσια, χαρακτηριστική φωνή της.



Debbie Harry, 1977

Η τραγουδίστριατων Blondie, του συγκροτήματος που διέπρεψε στη μουσική σκηνή στα 70's και 80's, ποζάρει ράθυμα με ένα μίνι φόρεμα και μπότες πάνω από το γόνατο σε μια φωτογράφηση του 1977.