Σαν παραμύθι! Ο Οίκος Chanel υπογράφει τα εκπληκτικά κοστούμια μπαλέτου για την Όπερα του Παρισιού

Sabine Camhi
Σαν παραμύθι! Ο Οίκος Chanel υπογράφει τα εκπληκτικά κοστούμια μπαλέτου για την Όπερα του Παρισιού

Η Opera Garnier, ένα αληθινό στολίδι του Παρισιού, ανοίγει και πάλι τις πόρτες της και θα μαγέψει όλους εκείνους που θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν την παράσταση!

Το ετήσιο γκαλά του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού σηματοδότησε την Παρασκευή την έναρξη της περιόδου 2021-2022. Η βραδιά ξεκίνησε με την παραδοσιακή «παρέλαση» των χορευτών, η οποία συγκέντρωσε όλα τα μέλη του μπαλέτου. Για άλλη μια χρονιά, ο διάσημος οίκος μόδας Chanel σχεδίασε τα κοστούμια του περίφημου μπαλέτου. Να σημειώσουμε πως όπως και χιλιάδες άλλοι πολιτιστικοί χώροι στον κόσμο, η Opera Garnier υπήρξε ένα από τα «θύματα» της πανδημίας του κορωνοϊού και έμεινε κλειστή για πάρα πολλούς μήνες.

Chanel: Ο διάσημος οίκος εμπνέει την όπερα

Η ιστορία της συνεργασίας του οίκου με τον παγκοσμίου φήμης θίασο μπαλέτου

Όταν η Grabrielle «Coco» Chanel παρακολούθησε μια παράσταση χορού τη δεκαετία του 1920 εντυπωσιάστηκε από την ομορφιά και την ελευθερία έκφρασης αυτής της prima ballarina και ξεκίνησε να σχεδιάζει κοστούμια για τους χορευτές. Ο Karl Lagerfeld συνέχισε αυτή την παράδοση κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Chanel. Τα συγκεκριμένα κοστούμια ήταν διαφορετικά από τα κλασικά ρούχα μπαλέτου και είχαν ως στόχο να προσφέρουν ελευθερία κινήσεων.


https://www.instagram.com/p/CS_p_YPCqFj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η σχέση αυτή του οίκου Chanel με την Όπερα του Παρισιού συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μετά από μια ψηφιακή παρουσίαση τον Ιανουάριο, λάτρεις του χορού και προσωπικότητες από τον κόσμο της τέχνης συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την παράσταση. Αξιοσημείωτες ήταν οι εμφανίσεις των ηθοποιών και εκπροσώπων του οίκου Chanel, Marine Vacth και Alma Jodorowsky, καθώς και των Nicolas Maury και Zita Hanrot μεταξύ άλλων.



Τα κοστούμια Chanel

Υπό την καθοδήγηση της Virginie Viard, της χαρισματικής νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου, οι χορευτές φοράνε ρούχα χορού με στρώσεις από λευκό τούλι, μεταξωτούς κορσέδες και κεντημένες τιάρες. Τα κοστούμια ράφτηκαν ειδικά για το φετινό γκαλά μπαλέτου από τα ατελιέ της Όπερας και τον κεντητή Lesage.


https://www.instagram.com/p/CUVa0MpsFJK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το σύνολο ενισχύεται με κεντήματα που φέρνουν στο νου τη μαγεία ενός ξάστερου ουρανού. Πάνω από 1300 στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων εκατό αστεριών τριών διαφορετικών μεγεθών, περίπου χιλίων κρυστάλλινων θραυσμάτων και αρκετών εκατοντάδων διαφανών γυάλινων μικροσφαιριδίων, χρειάστηκαν για να φτιάξουν τις δέκα τούλινες φούστες. Τα αστρικά μοτίβα είναι στολισμένα με μισοφέγγαρα και αστέρια. Μέσα από αυτά τα κοστούμια, αναδεικνύεται η σχολαστική δουλειά των ατελιέ η οποία αρμόζει στη φαντασμαγορική παράσταση.


https://www.instagram.com/p/CUUmnuho9_S/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού στο Instagram, με κοστούμια με υπογραφή Chanel φυσικά!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @balletoperadeparis