Το μυστικό που κρύβεται πίσω από τη «χρυσή» συλλογή του Manolo Blahnik! #ταθελωολα

Sabine Camhi
Το μυστικό που κρύβεται πίσω από τη «χρυσή» συλλογή του Manolo Blahnik! #ταθελωολα

Ο οίκος γιορτάζει τα 50 του χρόνια με μια «χρυσή» συλλογή – άλλωστε στα χέρια του Blahnik, ό,τι λάμπει είναι πράγματι χρυσός!

Από την ημέρα που η τηλεοπτική Carrie Bradshaw του Sex and the City τα φόρεσε στην πετυχημένη σειρά του HBO, τα Manolo Blahniks έγιναν αντικείμενο του πόθου για πολλές γυναίκες. Ως ένας από τους πιο αξιοσημείωτους σχεδιαστές υποδημάτων στον κόσμο, τα παπούτσια του Manolo Blahnik έχουν διατηρήσει την «κληρονομιά» τους όλα αυτά τα χρόνια.

Και για να γιορτάσει τη σημαδιακή 50η επέτειο του brand του, ο οίκος σχεδίασε μια αστραφτερή χρυσή κάψουλα για να σηματοδοτήσει την περίσταση. Πολύ εύστοχα, αν σκεφτεί κανείς ότι η 50ή είναι συχνά γνωστή ως η χρυσή επέτειος.



H έμπνευση πίσω από την νέα χρυσή συλλογή «Manolo»

Η «Manolo» συλλογή περιλαμβάνει μια εκτεταμένη γκάμα νέων σχεδίων, συνδυασμένων με επανασχεδιασμένα κλασικά κομμάτια, τα οποία έχουν αγαπήσει χρόνο με το χρόνο οι θαυμαστές του brand. Για μια σειρά από μπότες και τακούνια με bell cut τελείωμα, ο σχεδιαστής άντλησε έμπνευση από τις παιδικές του αναμνήσεις, και πιο συγκεκριμένα, από την συλλογή κοσμημάτων της μητέρας του.

Από τον Louboutin στον Blahnik: Αυτούς τους σχεδιαστές παπουτσιών πρέπει να γνωρίζεις

«Αυτό το παπούτσι σημαίνει πολλά για εμένα, γιατί θυμάμαι ότι η μητέρα μου είχε ένα τεράστιο βραχιόλι-φυλαχτό, που σχεδίασε η ίδια» δήλωσε ο σχεδιαστής. «Τόσο βαρύ και είχε μικρά πράγματα από χρυσό. Και μετά τέσσερα κουδουνάκια: ένα για τη μητέρα μου, ένα για τον πατέρα μου, ένα για την Evangelina και για εμένα». Έτσι, ο Blahnik χρησιμοποίησε κουδούνια για να διακοσμήσει τη χρυσή σατέν cutout Rayuela μπότα του. Τα κουδουνάκια φαίνονται επίσης στις Campinilla γόβες του. Άλλα νέα στυλ της συλλογής περιλαμβάνουν εντυπωσιακές χρυσές σατέν ψηλοτάκουνες μπότες με τρία επίπεδα από κρόσσια.


https://www.instagram.com/p/CVoTPYgLlRN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όσων αφορά τα επανασχεδιασμένα κλασικά κομμάτια του οίκου, θα δούμε το περίφημο Campari Mary Jane, τις Lurum και Maysale mules, και τα αγαπημένα παπούτσια όλων των fashion it girls, τις Hangisi pumps.

«Σε όλη τη συλλογή, όπως μπορείτε να δείτε, πήρα παλιά πράγματα και έκανα νέα πράγματα», ολοκλήρωσε ο Blahnik.



Με αφορμή τα 50 του χρόνια στην μόδα λοιπόν, συνέχισε παρακάτω για να δεις τα πιο iconic σχέδιά του σχεδιαστή.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @footwearnews