Θρήνος στον κόσμο της μόδας: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής Virgil Abloh

Θρήνος στον κόσμο της μόδας: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής Virgil Abloh

Έφυγε από το ζωή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οίκου Louis Vuitton στα 41 του χρόνια.

Με μία συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση, η οικογένεια του Aμερικάνου fashion designer, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα την τραγική είδηση του θανάτου του μέσω Instagram:

«Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Virgil Abloh, ενός αφοσιωμένου πατέρα, συζύγου, γιου, αδελφού και φίλου. Αφήνει πίσω του την αγαπημένη του σύζυγο Shannon Abloh, τα παιδιά του Lowe Abloh και Grey Abloh, την αδερφή του Edwina Abloh, τους γονείς του Nee και Eunice Abloh και πολλούς αγαπημένους φίλους και συναδέλφους. Για περισσότερα από δύο χρόνια, ο Virgil πάλεψε γενναία με μια σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα. Επέλεξε, ύστερα από τη διάγνωσή του το 2019, να δώσει τη μάχη του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Υποβλήθηκε σε πολυάριθμες και δύσκολες θεραπείες, ενώ ταυτόχρονα δεν σταμάτησε να εργάζεται σε project που αφορούσαν τη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό.
Μέσα από όλα αυτά, η εργασιακή του ηθική, η απέραντη περιέργεια και η αισιοδοξία του δεν αμφιταλαντεύτηκαν ποτέ.

Ο Virgil γαλουχήθηκε στη ζωή μέσα από την αφοσίωσή του στην τέχνη του και αποστολή του ήταν να ανοίγει πόρτες για τους άλλους και να δημιουργεί μονοπάτια για έναν κόσμο με περισσότερη ισότητα στην τέχνη και τη μόδα. Συχνά έλεγε, «Ό,τι κάνω είναι για την 17χρονη εκδοχή του εαυτού μου», πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη της τέχνης να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές.
Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητάμε ιδιωτικότητα καθώς θρηνούμε τον Virgil.
Virgil Abloh
30 Σεπτεμβρίου 1980 – 28 Νοεμβρίου 2021»


https://www.instagram.com/p/CW1FDd4oXan/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Με αυτά τα λόγια και μία φωτογραφία του μόλις σαρανταενός ετών σχεδιαστή, ο κόσμος της μόδας ξεκίνησε να θρηνεί για ένα από τα πιο ταλαντούχα «παιδιά του». Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οίκου Louis Vuitton, ο οποίος είχε αναλάβει από το 2018 τις αντρικές συλλογές του Γαλλικού fashion house, είχε προλάβει ήδη να γράψει στο streetwear μέσα από το προσωπικό του brand, Off-White, που ίδρυσε το 2012 με βάση το Μιλάνο.


https://www.instagram.com/p/CW1F3KkPj-O/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

H ζωή και το έργο του

Ο Abloh, ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο το 2009 στον Οίκο Fendi όπου έκανε πρακτική μαζί με τον Kanye West. Στη συνέχεια, οι δύο τους ξεκίνησαν μια καλλιτεχνική συνεργασία που θα ξεκινούσε την καριέρα του Abloh και θα οδηγούσε στην ίδρυση του Off-White, ενός από τα πιο αγαπημένα labels της Gen Z αλλά και «υπεύθυνου» για την μετάβαση των street wear στην high fashion σκηνή. Ήταν, επίσης, ο πρώτος Αμερικανός αφρικανικής καταγωγής που έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής σε έναν εμβληματικό, ευρωπαϊκό Οίκο Μόδας όπως ο Louis Vuitton.

Knitwear trend

Τhe Knitwear Trend: Πώς να φορέσεις τα πλεκτά τον φετινό χειμώνα

To 2018 το περιοδικό Times τον συμπεριέλαβε στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο, ενώ το 2017 είχε κερδίσει το βραβείο του «Σχεδιαστή της Χρονιάς» στα βραβεία GQ. Η αγάπη του για την ηλεκτρονική μουσική, επέλεγε συχνά τον ρόλο του Dj στα φοιτητικά parties, και την hip hop τον έκανε να εμπλακεί με τη μουσική βιομηχανία περισσότερο από οποιοσδήποτε άλλος σχεδιαστής του βεληνεκούς του, γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στην rap και στην υψηλή ραπτική. Το πρωτοποριακό του όραμα και η καλλιτεχνική του διορατικότητα, θα λείψουν από τον κόσμο της μόδας, ενώ το αστέρι του να λάμπει εκεί ψηλά… R.I.P.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Χριστίνα Κοντοβά κάνει το power dressing κομμάτι της καθημερινότητάς μας

Οδηγός Αγοράς: 10 oversized πουλόβερ για να είσαι άνετη και cozy

10 faux leather παντελόνια που θα προσθέσουν στυλ στις χειμερινές σου εμφανίσεις