Έτοιμες για streaming; Η Coco Chanel και ο Christian Dior θα έχουν σύντομα το δικό τους tv show

Sabine Camhi
Έτοιμες για streaming; Η Coco Chanel και ο Christian Dior θα έχουν σύντομα το δικό τους tv show

Το θέμα της σειράς θα παρουσιάζει το πώς οι πιο iconic σχεδιαστές της Γαλλίας κατέκτησαν τη μόδα!

«The New Look» είναι ο τίτλος της νέας σειράς του Apple TV+ για τους θρυλικούς σχεδιαστές μόδας, Christian Dior και Coco Chanel. Η σειρά περιγράφεται ως «επική» και παρουσιάζει την εξέλιξη της καριέρας των δύο σχεδιαστών στο Παρίσι την περίοδο της ναζιστικής κατοχής κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

H πλοκή

Το New Look είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα και εστιάζει στους δύο iconic σχεδιαστές που κατέκτησαν τον κόσμο της μόδας αλλά και το πώς ο Dior εκθρόνισε την Μεγάλη Κυρία τα μόδας, Coco Chanel.

«Η βασιλεία της Coco Chanel ως της πιο διάσημης σχεδιάστριας μόδας στον κόσμο τερματίζεται με τον Christian Dior να αναδύεται, βοηθώντας στην επιστροφή του πνεύματος και της ζωής στον κόσμο με το πρωτοποριακό, εμβληματικό αποτύπωμα ομορφιάς και επιρροής που θα συνεχίσει να καθορίζει τις επόμενες γενιές», δηλώνει άνθρωπος της παραγωγής της σειράς.

Φυσικά, ο τίτλος της σειράς είναι μια άμεση αναφορά στο επαναστατικό «New Look» του Monsieur Dior, το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά στη συλλογή του τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 1947. Το New Look σηματοδοτεί την αρχή της δεκαετίας του ’50 για τη μόδα, μιας δεκαετίας στην οποία οι γυναίκες θέλουν πίσω τη θηλυκότητά τους, θέλουν να αισθανθούν ξανά… πριγκίπισσες. Όπως είναι γνωστό, χαρακτηριστικά του New Look είναι η φούστα, σε πατρόν ομπρέλας, που σταματά στη μέση της γάμπας, ο κορσές που τονίζει την μέση και οι τονισμένοι ώμοι.



Ο σκηνοθέτης και το cast

Η παραγωγή της σειράς ανακοίνωσε ότι σεναριογράφος, σκηνοθέτης και εκτελεστικός παραγωγός της δραματικής σειράς είναι ο Todd A. Kessler. Ο Ben Mendelsohn («The Dark Knight Rises», «Captain Marvel», «Bloodline» του Netflix) θα υποδυθεί τον Christian Dior ενώ η Γαλλίδα Juliette Binoche («The English Patient», θα την δούμε σύντομα στη σειρά true crime «Staircase του HBO), θα υποδύεται τη Chanel.


https://www.instagram.com/p/CZzjNkMJhtl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η σειρά θα εξερευνήσει επίσης τις ιστορίες άλλων κολοσσών της μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Pierre Balmain, Cristóbal Balenciaga, Hubert de Givenchy, Pierre Cardin και Yves Saint Laurent. Τα γυρίσματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα ενώ δεν έχει ανακοινωθεί και η ημερομηνία της πρεμιέρας.


https://www.instagram.com/p/CZek-XFNi0s/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: AP News