Στη σειρά «Inventing Anna», τα σύνολα είναι μέρος της απάτης

Sabine Camhi
Στη σειρά «Inventing Anna», τα σύνολα είναι μέρος της απάτης

Η Anna Delvey έχει πιθανότατα την πιο ακριβή γκαρνταρόμπα που είδαμε ποτέ σε σειρά στην τηλεόραση!

Η ιστορία της Anna Delvey – το πραγματικό της όνομα Anna Sorokin – έγινε αμέσως viral όταν το New York Magazine δημοσίευσε το 2018 το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Jessica Pressler. Η Delvey λοιπόν, τότε 27 χρονών, κατάφερε να εξαπατήσει κοσμικούς, εταιρείες και τράπεζες στο Μανχάταν και να της δώσουν ένα χρηματικό ποσό πάνω από 275.000 δολάρια. Η νέα κυκλοφορία του Netflix με τίτλο «Inventing Anna» επανάφερε την υπόθεση της τώρα πια 31χρονής στο φως της δημοσιότητας.



Οι δημιουργίες που φόρεσε η Julia Garner

Όπως μπορείς να φανταστείς, για να πείσει τον κόσμο πως επρόκειτο για μία Γερμανίδα κληρονόμο εκατομμυρίων, η Anna Delvey ντυνόταν μόνο με designer labels. Η Julia Garner υποδύεται την Delvey στη σειρά και οι οίκοι Chanel, Gucci, Valentino, Dior, Balenciaga, Celine, Alexander McQueen και Michael Kors είναι μόνο μερικοί που είδαμε να περνούν μπροστά από τις οθόνες μας.

Η Lyn Paolo, η σχεδιάστρια κουστουμιών της σειράς, μελέτησε σχολαστικά τα ρούχα της Sorokin κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Νέα Υόρκη και κατά τη διάρκεια της δίκης της το 2019. «Περάσαμε κυριολεκτικά μήνες κάνοντας έρευνα για τα πάντα, ώστε να βρούμε τα brands και στη συνέχεια να τα εντοπίσουμε είτε στο The RealReal είτε σε κάποιο vintage κατάστημα», δήλωσε η Paolo. «Το 97% των κοστουμιών της Garner στην εκπομπή είναι αυτά που η Sorokin είχε φορέσει στην πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά η σχεδιάστρια.


https://www.instagram.com/p/CWlzw1xln58/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η ιστορία που έχουν να πουν τα ρούχα

Η Sorokin είχε την ικανότητα να προσαρμόζεται σε καταστάσεις με διάφορους ανθρώπους, όπου σε κάθε περίπτωση χρειαζόταν να αλλάζει τον τρόπο που ντύνεται. «Δεν ήταν απλά να βάλουμε όμορφα ρούχα σε έναν όμορφο άνθρωπο. Είχε να κάνει με το να πούμε την ιστορία στην οποία η Anna επινοούσε ξανά τον εαυτό της. Ήταν ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ στο οποίο είχες διάφορα επίπεδα αφήγησης με τις διάφορες πτυχές της Anna, όμως μετά είχες και την πραγματική Anna. Προσπαθήσαμε να μείνουμε όσο πιο πιστοί μπορούσαμε. Για εμένα ήταν ένα ενδιαφέρον παζλ», υποστήριξε η Paolo.

Με τόσους πολλούς γνωστούς σχεδιαστές, το εκτιμώμενο κόστος των κοστουμιών της Garner στην σειρά πρέπει να ήταν πολύ μεγάλο. Η Paolo τονίζει επίσης την δύναμη που έχουν τα ρούχα, κάτι που η Sorokin γνώριζε πολύ καλά.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @inventinganna