Η έκθεση του Virgil Abloh «Coming of Age» παρουσιάζεται ξανά στο Louis Vuitton Foundation

Ναταλία Κατσακιώρη
Η έκθεση του Virgil Abloh «Coming of Age» παρουσιάζεται ξανά στο Louis Vuitton Foundation
Isidore Montag/IMAXTREE.COM

Ο οίκος Louis Vuitton τιμά τον Virgil Abloh με την παρουσίαση της επιτυχημένης του έκθεσης για δύο εβδομάδες.

Τι συμβαίνει όταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης, όπως ο Virgil Abloh, φεύγει τόσο πρώιμα και ξαφνικά από την ζωή; Μια ερώτηση που απασχολεί το κοινό της τέχνης για την μετά θάνατον αξία των έργων τους. Εξαρτάται, από το πόσο άγγιξε ο καθένας από αυτούς τον κόσμο μέσα από την δημιουργία και την έκφραση του καλλιτεχνικού του οράματος, και στην περίπτωση του Virgil αυτό είναι κάτι δεδομένο πια για τον κόσμο της μόδας.

Έτσι και ο τελευταίος οίκος που είχε την τιμή να τον φιλοξενήσει στο τιμόνι του ως creative director της ανδρικής συλλογής του, ο οίκος Louis Vuitton, αποφάσισε να τιμήσει για ακόμη μια φορά τον εκλιπόντα σχεδιαστή, φιλοξενώντας στο Louis Vuitton Foundation την έκθεση του «Coming of Age» από τις 13 έως και τις 27 Απριλίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

virgil-abloh.JPG

Coming Of Age.

Ο ίδιος ο Abloh παρουσίασε την έκθεση του για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2019, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, στην Little Big Man Gallery του Los Angeles. Η συγκεκριμένη προσωπική του έκθεση γνώρισε τεράστια επιτυχία και ταξίδεψε σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου όπως το Παρίσι, το Πεκίνο, το Μιλάνο, η Νέα Υόρκη, το Μόναχο, το Τόκιο και την Σεούλ.

https://www.instagram.com/p/ByD0AJyIHCi

Στην αρχική της μορφή, η έκθεση έδινε την δυνατότητα σε μαθητές, καλλιτέχνες και τοπικές κοινότητες να βρεθούν σε ένα «κέντρο αντιγραφής» και να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες μαζί με τα αγαπημένα τους έργα τέχνης. Σήμερα η έκθεση επεκτάθηκε και επανασχεδιάστηκε από τον Frank Gehry, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νέου χώρου.

https://www.instagram.com/p/CRg8sV9psNv

«Η έκθεση αυτή είναι ένας φόρος τιμής σε έναν δημιουργό που δούλευε με τα χέρια του, ενθαρρύνει τις δραστηριότητες και τη συμμετοχή μας σε αυτές, συνδυάζοντας τα πραγματικά γεγονότα με τις ψηφιακές εφαρμογές. Οι επισκέπτες δημιουργούν δίπλα σε καλλιτέχνες, φωτογράφους, μουσικούς, σκηνοθέτες και animators», δήλωσε ο Louis Vuitton σε σχετική του δήλωση γύρω από την έκθεση. «Διαφορετικοί αλλά ενωμένοι, οι συμμετέχοντες μας δίνουν την εικόνα της αποστολής και του επιτεύγματος του Virgil Abloh, να εκδημοκρατίσει το όνειρο που ενσαρκώνει η Louis Vuitton, καθιστώντας το ένα ανοιχτό πεδίο στις φιλοδοξίες ανθρώπων από όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλες τις ηλικίες, όλα τα φύλα και όλες τις φυλές».