Γυναικείες ζακέτες: Συμβουλές για να βρεις το ιδανικό σχέδιο σύμφωνα με το στυλ σου

Γυναικείες ζακέτες: Συμβουλές για να βρεις το ιδανικό σχέδιο σύμφωνα με το στυλ σου

Ένας από τους λόγους που η άνοιξη έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, είναι πως έχουμε τον καιρό «σύμμαχό» μας, οπότε δεν χρειάζεται να φοράμε -και να ταιριάζουμε- πολλά layers ρούχων, για να νιώθουμε ζεστασιά τα δροσερά βράδια και απογεύματα του Μαΐου.

Αρκεί μία λεπτή, αέρινη ζακέτα για είμαστε κομψές και άνετες και να μπορούμε να απολαμβάνουμε ατελείωτους περιπάτους στην πόλη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το συγκεκριμένο ρούχο θεωρείται ένα από τα key items της γκαρνταρόμπας μας, ένα απαραίτητο κομμάτι που μπορεί να εμπλουτίσει με «πινελιές» στυλ, ακόμη και το πιο απλό σύνολο.

Οι γυναικείες ζακέτες που υπάρχουν στην ντουλάπα μας λειτουργούν ως τα πανωφόρια της άνοιξης και μερικές φορές του καλοκαιριού. Είναι η εύκολη και στυλάτη λύση όταν η πρωινή, η απογευματινή ή η βραδινή δροσιά, δεν μας επιτρέπει να βγούμε έξω, χωρίς να ρίξουμε κάτι πάνω μας. Ακριβώς για αυτό, καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα επιλεκτικές πριν αποφασίσουμε να επενδύσουμε σε μία νέα ζακέτα, διότι είναι ένα ρούχο που χρειάζεται να ταιριάζει με το περιεχόμενο της ντουλάπας μας και να μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με φορέματα, φούστες και παντελόνια. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, ώστε να είμαστε σίγουρες για την επιλογή που θα κάνουμε;

Μπορούμε να ακολουθήσουμε τις συμβουλές που έχουμε συγκεντρώσει στην παρακάτω λίστα, διότι θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε την κατάλληλη ζακέτα, σύμφωνα με το στυλ και τις ανάγκες μας, μέσα από την τεράστια γκάμα επιλογών που υπάρχει διαθέσιμη στα καταστήματα.

#1 Επίλεξε τη ζακέτα στην οποία θα επενδύσεις με βάση τον σωματότυπό σου

Το πρώτο κριτήριο που χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου, πριν αποφασίσεις να αποκτήσεις μία ζακέτα είναι ο σωματότυπός σου. Διότι, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ρούχα, έτσι και με τις ζακέτες, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα σχέδια που κολακεύουν κάθε σιλουέτα. Για παράδειγμα, αν διαθέτεις έναν σωματότυπο σε σχήμα «κλεψύδρα», μία ζακέτα πλεκτή κροσέ αποτελεί την ιδανική επιλογή, αφού μπορείς να τη συνδυάσεις με μία λεπτή ζώνη και να αναδείξεις τις καμπύλες σου. Από την άλλη πλευρά, αν έχεις έναν σωματότυπο σε σχήμα «αχλάδι» να ξέρεις πως μία ασύμμετρη ζακέτα σε στυλ φούτερ θα προσφέρει περισσότερο όγκο στο πάνω μέρος του σώματός σου, ενώ μπορείς να επιλέξεις και μία γυναικεία ζακέτα πλεκτή μακριά με ανάγλυφες ρίγες, η οποία θα κολακεύει το σώμα σου.

1653895008476-449477870-Eikona2.jpg

#2 Εμπνεύσου από το περιεχόμενο της γκαρνταρόμπας σου πριν αποφασίσεις

Για να επιλέξεις μία ζακέτα που θα πιάσει «τόπο» και όχι απλώς χώρο στην ντουλάπα σου, είναι απαραίτητο να στραφείς σε ένα σχέδιο που θα μπορεί να κουμπώσει με τα περισσότερα από τα ρούχα που διαθέτεις ήδη. Διότι για να είναι λειτουργικό το κομμάτι που θα επιλέξεις, πρέπει να μπορεί να σε συντροφεύει σε κάθε περίσταση και να σε καλύπτει, ακόμη και τις βροχερές μέρες της άνοιξης ή του καλοκαιριού. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να επενδύσεις σε μία γυναικεία ζακέτα με κουκούλα, η οποία ταιριάζει άψογα με το στυλ σου; Έτσι και αλλιώς, να θυμάσαι πως οι ζακέτες με κουκούλα είναι ένα must κομμάτι για κάθε γκαρνταρόμπα, ένα casual ρούχο που μπορεί να αφομοιωθεί από κάθε στυλ. Μην διστάσεις, λοιπόν, να αξιοποιήσεις μία ζακέτα με κουκούλα, να τη συνδυάσεις με μεταξωτές midi φούστες, φλοράλ φορέματα και να δημιουργήσεις ανατρεπτικά fashion twist, τα οποία θα «απογειώσουν» τα σύνολά σου.

1653895025447-823538500-Eikona3.jpg

#3 Δώσε σημασία στις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στα σύνολά σου

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί τι είναι αυτό που μας κάνει να ερωτευόμαστε κάποια συγκεκριμένα κομμάτια με την πρώτη ματιά; Για να βρεις την απάντηση, αρκεί να παρατηρήσεις τις μικρές λεπτομέρειες που υπάρχουν στα ρούχα σου. Ένα συγκεκριμένο μοτίβο, μία σπάνια απόχρωση, μία εντυπωσιακή αγκράφα, μία αριστοκρατική δαντέλα είναι οι «πινελιές» που διαφοροποιούν ένα ποιοτικό και στυλάτο item από ένα απλό ρούχο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, η επόμενη ζακέτα στην οποία θα αποφασίσεις να επενδύσεις, να είναι ένα κομμάτι που ξεχωρίζει, έχει ταυτότητα και θα κάνει τη διαφορά στα σύνολά σου. Για παράδειγμα, μία ζακέτα με κουμπιά μπορεί να φορεθεί ανοιχτή ή κλειστή ως μπλούζα, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να πειραματιστείς ακόμη περισσότερο με το στυλ σου και να το εξελίξεις.

1653895042351-815902137-Eikona4.jpg

Να θυμάσαι πως κάθε γυναικεία ζακέτα φαίνεται κομψή και στυλάτη, όταν φοριέται από κάποιο μοντέλο, ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι να βρεις εκείνη που ταιριάζει περισσότερο σε σένα. Και λαμβάνοντας υπόψη σου τον σωματότυπο, το στυλ και τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνει ένα ρούχο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα επιλέξεις μία ζακέτα, την οποία δεν θα θέλεις να βγάζεις από πάνω σου.