Ο Kanye West αποκάλυψε ότι ο Louis Vuitton του είχε προτείνει τη θέση του Virgil Abloh

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Kanye West αποκάλυψε ότι ο Louis Vuitton του είχε προτείνει τη θέση του Virgil Abloh

 (Photo by Amy Harris/Invision/AP, File)

2019 Invision

Μετά το παραλήρημα γύρω από το θάνατο του μεγάλου σχεδιαστή, ο Kanye αποκάλυψε πως του προτάθηκε να πάρει τη θέση του. Και ευτυχώς για εμάς αυτό δεν έγινε!

Δεν θα υπάρξει μάλλον εβδομάδα, που να μην έχουμε νέα από τον Kanye West. Και οκ εκείνος έχει βαλθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα, αλλά γιατί πρέπει απαραίτητα να απασχολεί τον κόσμο της μόδας; Μάλλον, επειδή η εμπλοκή του πια με τη βιομηχανία είναι άρρηκτη και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως έχε διαμορφώσει ως ένα βαθμό τη σύγχρονη κουλτούρα του street wear. Εκείνος και μαζί του πολλοί ταλαντούχοι σχεδιαστές, όπως ο Virgil Abloh, ο οποίος συμπορεύτηκε με τον Ye και υπήρξαν στενοί φίλοι και συνεργάτες. Ή μάλλον έτσι πιστεύαμε.

Το παραλήρημα του Kanye West στο Instagram.

Tο ότι ο Kanye συνηθίζει να δημοσιεύσει στα social media προσωπικές του συζητήσεις, το ξέραμε. Συνήθως αυτές οι «επιθέσεις» του αφορούσαν κυρίως την πρώην σύζυγο του Kim Kardashian. Πριν δύο μέρες, όμως, είδαμε αναρτημένη τη συζήτηση που είχε με τον creative director της εταιρίας Supreme, Tremaine Emory, όπου ο δεύτερος τον κατηγορεί ότι δεν στάθηκε δίπλα στο φίλο του στις τελευταίες του στιγμές, λίγο πριν ο Virgil Abloh φύγει από μία πολύ σπάνια μορφή καρκίνου.

https://www.instagram.com/p/Cjb2TZTL0YG

Και κάπου εδώ ξεκινάει και πάλι η παράνοια. Κατηγορίες του Ye για τον εκλιπόντα Abloh ότι τον πρόδωσε και ένιωσε πληγωμένος, ενώ ταυτόχρονα παραδέχεται ότι ζήλευε το όραμα του και τα όσα είχε πετύχει στην καριέρα του ο μεγάλος δημιουργός και ότι δεν γνώριζε τίποτα για την ασθένεια του. Λόγια, που μοιάζουν ασυνάρτητα και σκληρά, λέγονται και από τις δύο πλευρές σε μία συζήτηση, στην οποία δεν θα επεκταθούμε, φυσικά. Αλλά αμέσως μετά την όλη αυτή αμήχανη κατάσταση στο όνομα ενός μεγάλου καλλιτέχνη, που έχει χαθεί, ο Ye επέστρεψε για να ανακοινώσει και κάτι ακόμη.

Ο Kanye West αποκάλυψε ότι είχε πρόταση να γίνει creative director του Louis Vuitton πριν τον Virgil Abloh.

Σε μία συνέντευξη που έδωσε για το Clique TV ο Ye μίλησε για διάφορα πράγματα, μετά την ιδέα του να εμφανιστεί στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού με ένα t-shirt που έγραφε την περίφημη φράση «White lives matter». Μεταξύ άλλων δήλωσε, μάλιστα, ότι o Bernard Arnault είχε αρχικά προτείνει στον ίδιο να αναλάβει τη θέση του creative director στις ανδρικές συλλογές του Louis Vuitton, πριν τον Virgil Abloh, με τον γιο του μεγιστάνα της μόδας να του επιβεβαιώνει ότι κρατά το λόγο του, κάτι που δεν συνέβει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ye. Τρεις μήνες μετά έμαθε ότι ο Virgil είχε αναλάβει τη θέση, «δύο λεπτά πριν η είδηση βγει στο διαδίκτυο», όπως είπε, με τον ίδιο να νιώθει πληγωμένος και προδομένος. Υπήρξε βέβαια και κάποια υπερηφάνεια, γιατί ένας άνθρωπος, που όπως λέει εκείνος ανακάλυψε, είχε κατείχε τώρα μια τόσο σημαντική θέση.

Δες τη συνέντευξη:

Αυτό έριξε κάποιο φως στα όσα ανέφερε παραπάνω στα μηνύματα του o Ye. Αλλά σε κάθε περίπτωση ο Virgil Abloh δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ένας τεράστιος καλλιτέχνης, που πλούτισε τη μόδα και άφησε τη δική του παρακαταθήκη. Ένας σχεδιαστής σύμβολο, που δούλευε πολλά χρόνια αυτόνομος από τον Kanye West πριν αναλάβει τη θέση του creative director στον οίκο Louis Vuitton. Από την πλευρά του ο όμιλος της LVMH δεν έχει ακόμη δώσει κάποια απάντηση.