Η πιο sparkling πλευρά του έρωτα είναι εκείνη που σε εμπνέει να είσαι κάθε στιγμή ο εαυτός σου

Πατούλια Κατερίνα
Η πιο sparkling πλευρά του έρωτα είναι εκείνη που σε εμπνέει να είσαι κάθε στιγμή ο εαυτός σου

Βλέπεις, ο έρωτας έχει και μία άλλη όψη, η οποία όταν αποκαλύπτεται, σου δείχνει πολλά για το μέλλον της σχέσης σου.

Σύμφωνα με τον Ζαν-Πωλ Σαρτρ, «στην αγάπη ένα κι ένα κάνουν ένα». Ωστόσο, ο σπουδαίος Γάλλος φιλόσοφος μάλλον παρέλειψε να επισημάνει τι είναι αυτό που σπρώχνει δύο άγνωστους ανθρώπους να πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο, ώστε να αγαπηθούν και να γίνουν «ένα». Ξέχασε να αναφέρει πως πριν έρθει η αγάπη, προηγείται η πανίσχυρη δύναμη του έρωτα, η οποία κάνει την καρδιά μας να χτυπά ξέφρενα και μας εμπνέει να χορέψουμε στον τρελό ρυθμό της.

Έχοντας περάσει από το στάδιο που νιώθεις πεταλούδες να φτερουγίζουν στο στομάχι σου, έχοντας συμπληρώσει αισίως τρία χρόνια συμβίωσης με έναν υπέροχο άνθρωπο που τον κοιτώ στα μάτια και λάμπω από χαρά, μπορώ να σου πω με σιγουριά πως έρωτας δεν είναι μόνο η φρενίτιδα των πρώτων ραντεβού και το αδυσώπητο άγχος για το αν θα σου απαντήσει στο μήνυμα που του έστειλες. Βλέπεις, ο έρωτας έχει και μία άλλη όψη, η οποία όταν αποκαλύπτεται, σου δείχνει πολλά για το μέλλον της σχέσης σου.

Διότι όταν ο ενθουσιασμός του έρωτα, συνδυάζεται με μία ολοκληρωτική αποδοχή και νιώθεις πως μπορείς να αφεθείς, να είσαι η πιο αληθινή και αυθόρμητη εκδοχή σου, χωρίς να φοβάσαι πως θα εκτεθείς, τότε ξέρεις ότι εκεί μπορείς επιτέλους να «κλειδώσεις». Και ακριβώς αυτό το συναίσθημα συμβολίζει το περίτεχνο, βραχιόλι με το λουκέτο και το κλειδί, που στολίζει τον καρπό μου. Πρόκειται για ένα πολύτιμο, unique δώρο που μου χάρισε ο σύντροφός μου για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το οποίο μου υπενθυμίζει πως κάθε στιγμή μαζί του, μπορώ να είμαι πραγματικά ο εαυτός μου.

To πέρασμα από τη «σπίθα» του έρωτα στην ασφάλεια και την αποδοχή της αγάπης

Πριν γνωρίσω τον άνθρωπο με τον οποίο μοιράζομαι τη ζωή μου τα τελευταία χρόνια, νόμιζα πως είχα ζήσει πολλούς δυνατούς, αξέχαστους έρωτες όμως, γνωρίζοντας εκείνον αναθεώρησα. Διότι όλες τις προηγούμενες φορές, όσο έντονος και αν ήταν ο ενθουσιασμός μου, όσο και αν παρασύρθηκα από το κινηματογραφικό love story που είχα «χτίσει» στο μυαλό μου, δεν είχα νιώσει πώς είναι να με αποδέχονται ολοκληρωτικά για αυτό που είμαι και όχι για αυτό που ήθελα να δείχνω. Βλέπεις, έπεσα αρκετές φορές στην «παγίδα» να κάνω συμβιβασμούς, να με «μικρύνω» θέλοντας να αναδείξω τον εκάστοτε σύντροφο μου ή να παραστήσω την cool, ενώ την ίδια στιγμή το ένστικτό μου με προειδοποιούσε πως εφόσον δεν αισθανόμουν άνετα, μάλλον θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσω.

Παρόλα αυτά, δεν μετανιώνω για αυτές τις εμπειρίες, διότι αυτές ήταν που με βοήθησαν να διακρίνω τη διαφορά, δηλαδή το πώς έλαμπα από μέσα προς τα έξω, έχοντας στο πλάι μου έναν άνθρωπο που δεν τρόμαζε από τον δυναμισμό ή τις επιτυχίες μου. Ναι, η σιγουριά για τον εαυτό του ήταν τελικά το «κλειδί» που άνοιξε την καρδιά μου και «ξεχύθηκαν» συναισθήματα που δεν πίστευα ότι θα ένιωθα. Και όλη αυτή η συναρπαστική διεργασία, το πέρασμα από τη «σπίθα» του έρωτα στην ασφάλεια και την αποδοχή της αγάπης, εκφράζεται από το δώρο που μου χάρισε φέτος: Ένα υπέροχο, unique κόσμημα από τη νέα συλλογή Valentine’s της Pandora, το οποίο έχει επίστρωση χρυσού 14K και αφηγείται κατά κάποιον τρόπο την ξεχωριστή ιστορία της σχέσης μας, με τον πιο μοναδικό τρόπο. Ναι, είναι ένα τόσο unique και πολύτιμο βραχιόλι, όσο η αγάπη μας!

NT_Pandora-Valentines_Sparkling-pleyra-toy-erwta_Queen.gr_html_4a7f706468f28088.jpg

Ένας partner in life που κάνει τα αδύνατα δυνατά, αλλά και κάθε στιγμή να λάμπει στον χρόνο

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω πως το πρώτο διάστημα της γνωριμίας μας με τον σύντροφό μου, υπήρξαν τα γνωστά σκαμπανεβάσματα, το επίμονο overthinking για το αν τελικά ήταν εκείνος «αυτός που περιμένω». Ωστόσο, καθώς η σχέση μας προχωρούσε και εγώ αισθανόμουν μαζί του όλο και πιο άνετα, όλο και περισσότερο ο εαυτός μου, οι δεύτερες σκέψεις και η ανασφάλεια μπήκαν -επιτέλους- στο αθόρυβο. Διότι δεν με ενδιέφερε πια να επιβεβαιώσω αν ήταν «ο ένας», οπότε δεν δυσκολεύτηκα να ρίξω τις άμυνές μου. Βλέπεις, στο πρόσωπό του είχα βρει, όχι μόνο έναν σύντροφο, αλλά έναν πολύ καλό φίλο, έναν άνθρωπο στον οποίο ήξερα πως μπορούσα να εμπιστευτώ το «κλειδί» της καρδιάς μου.

Κάπως έτσι, λοιπόν, χωρίς να το καταλάβω, μέσα από μία τυχαία γνωριμία είχα αποκτήσει έναν σύμμαχο, έναν partner in life και in… crime, κάποιον που θα έκανε τα αδύνατα δυνατά, για να εκπληρώσω τα όνειρά μου. Και ακόμη και στη χειρότερη περίπτωση που όλο αυτό το «παραμύθι» δεν καταλήξει στο happily ever after που σχεδιάζουμε, εγώ θα είμαι χαρούμενη. Διότι μέσα από τη σχέση μας θα έχω για παρακαταθήκη πολλές sparkling αναμνήσεις, όλες αυτές τις ξεχωριστές εμπειρίες και τα συναισθήματα που έχουμε μοιραστεί -και που θα έχω πάντα μαζί μου χάρη στα σύμβολα Pandora Moments που μου έχει χαρίσει και μου θυμίζουν πώς δίπλα στους κατάλληλους ανθρώπους, κάθε στιγμή για εμένα θα είναι διαχρονική και θα λάμπει στον χρόνο.

NT_Pandora-Valentines_Sparkling-pleyra-toy-erwta_Queen.gr_html_c87ee3045ffedc8f.png

Αν υπάρχει κάτι που θέλω να κρατήσεις από την ιστορία μου, λοιπόν, είναι πως όταν βρεις τον άνθρωπο στον οποίο αξίζει πράγματι να χαρίσεις το «κλειδί» της δικής σου καρδιάς δίχως δεύτερη σκέψη, δεν θα το διακρίνεις από τη γοητεία ή τις υποσχέσεις του, ούτε από την εκρηκτική χημεία που θα υπάρχει μεταξύ σας. Θα το συνειδητοποιείς κάθε μέρα, καθώς θα βλέπεις τον εαυτό σου να «ανθίζει» μέσα σε αυτήν τη σχέση, να εξελίσσεται χωρίς μεγάλη προσπάθεια στην καλύτερη δυνατή εκδοχή σου, δηλαδή στη γυναίκα και τη σύντροφο που ονειρεύεσαι να γίνεις.

#AsUniqueAsYourLove #Pandora #MomentsWithPandora #PandoraValentines