Μητέρα και κόρη: Μία αγάπη που φτάνει μέχρι το άπειρο και ακόμη παραπέρα!

Μητέρα και κόρη: Μία αγάπη που φτάνει μέχρι το άπειρο και ακόμη παραπέρα!

«Όταν γίνεις και εσύ μαμά, θα καταλάβεις», συνήθιζε να μου λέει η μητέρα μου, όταν ήμουν μικρή.

Ήταν η αποστομωτική απάντησή της όλες εκείνες τις φορές που την έλεγα υπερβολική, υπερπροστατευτική και αυστηρή, καταλήγοντας να καβγαδίζω μαζί της και λίγες ώρες μετά, να καταλήγω στην αγκαλιά της. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε όμως, ακόμη και σήμερα ανακαλώ τακτικά αυτήν τη φράση της.

Βλέπεις, όταν έφερα στον κόσμο τη μικρή μου, με κάποιον ανεξήγητο τρόπο, χωρίς να μου εξηγήσει κάποιος, κατάλαβα τη μητέρα μου. Όταν έγινα και εγώ μαμά, μπόρεσα να γνωρίσω καλύτερα τη δική μου μητέρα, να την αγαπήσω ακόμη περισσότερο. Και αυτήν τη συνειδητοποίηση θέλω να γιορτάσω τη φετινή Ημέρα της Μητέρας, στις 14 Μαΐου: Το γεγονός πως μέσα από την τρυφερή σχέση που «χτίζω» κάθε μέρα με την κορούλα μου, μαθαίνω να εκτιμώ τη σχέση που είχα και συνεχίζω να έχω με τη μητέρα μου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, φέτος σκοπεύω να χαρίσω στη μητέρα μου, αλλά και στον εαυτό μου, ένα πολύτιμο δώρο Li-LA-LO, το οποίο θα έχουμε πάντα και παντού μαζί μας, ώστε να συμβολίζει και να μας υπενθυμίζει κάθε στιγμή το δυνατό δέσιμο που μας ενώνει.

Πώς η μητέρα μου έγινε το πρότυπο για να μεγαλώσω τη δική μου κόρη

Τι κι αν μοιράστηκα το ίδιο σπίτι με τη μητέρα μου για 18 συνεχόμενα χρόνια; Χρειάστηκε να περάσει μία ακόμη δεκαετία -και λίγο παραπάνω- για να την καταλάβω πραγματικά. Χρειάστηκε να κοιτάξω τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια της κόρης μου, για να καταλάβω ότι αρκεί ένα κοίταγμα, ένα «μαμά», για να αντλήσω τη δύναμη που απαιτεί η καθημερινότητα μίας μητέρας, η οποία θέλει να προσφέρει μόνο το καλύτερο στο παιδί της.

Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, απλώς απορούσα με τη δική μου μητέρα. Αναρωτιόμουν, αν εγώ θα ήμουν ποτέ αρκετά ικανή και δυνατή, ώστε να γίνω ένα τόσο γερό στήριγμα για το δικό μου παιδί. Το ότι τα κατάφερα τελικά, το χρωστάω σε εκείνη, στη μητέρα μου. Διότι εκείνη μου έδειξε ποια μητέρα θέλω να είμαι για την κόρη μου. Για αυτό και στη φετινή Γιορτή της Μητέρας, σκοπεύω να μοιραστώ μαζί της αυτήν την προσωπική νίκη.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αν θα της χαρίσω ένα περίτεχνο δαχτυλίδι της συλλογής Arabesque, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ασήμι 925° με μπλε και λευκό σμάλτο με ζιργκόν ή ένα κολιέ LiLaLove από χρυσό 18K με μπριγιάν, το οποίο συμβολίζει την καρδιά μου, που της ανήκει. Το σίγουρο είναι πως σε κάποια από τις συλλογές της Li-LA-LO, θα βρω ένα μοναδικό κόσμημα, το οποίο θα αποτυπώνει με τον πιο κομψό τρόπο τον θαυμασμό και την αγάπη μου για εκείνη.

1683288435261-187579127-image003.jpg

Η αγάπη της μητέρας για το παιδί της φτάνει στο άπειρο και ακόμη παραπέρα

Αν με ρωτούσε κάποιος, ποιο ήταν το πιο σπουδαίο δώρο που μου έχει χαρίσει η μητέρα μου, θα απαντούσα «η αγάπη της», δίχως δεύτερη σκέψη. Διότι η ανιδιοτελής, άνευ όρων αγάπη της μητέρας μου, ήταν αυτή που μου έδειξε πώς θα προσφέρω αγάπη στους γύρω μου και κυρίως, στην κόρη μου. Η αγάπη της μητέρας μου είναι αυτή που με εμπνέει και με παρακινεί να δίνω κάθε μέρα το 100% στη μικρή μου, να είμαι εκεί και να τη στηρίζω, για να ανέβει κάθε «σκαλοπάτι» της ζωής.

Έτσι, όταν ο περίγυρος μου με γεμίζει καλά λόγια για την ανατροφή της, όταν φίλοι και γνωστοί απορούν πώς τα καταφέρνω ως εργαζόμενη μαμά να είμαι πάντα δίπλα στο παιδί, τους εξηγώ πως έχω μπόλικα αποθέματα δύναμης και αγάπης. Και αυτό, βέβαια, οφείλεται στη μαμά μου, επειδή η αγάπη που έλαβα και συνεχίζω να λαμβάνω από εκείνη, φτάνει στο άπειρο και ακόμη παραπέρα.

Αυτήν την αστείρευτη αγάπη, λοιπόν, θέλω να την έχω πάντα και παντού μαζί μου. Ακριβώς για αυτό, φέτος αποφάσισα να μου χαρίσω ως δώρο για τη Γιορτή της Μητέρας ένα διακριτικό μενταγιόν της συλλογής Symbols από ροζ χρυσό 18Κ με διαμάντια μπριγιάν, το οποίο σχηματίζει το άπειρο. Μάλιστα, σκοπεύω προσθέσω στη συλλογή με τα κοσμήματά μου και ένα δαχτυλίδι της συλλογής Secret Garden από χρυσό 18K με γρανάτη και μπριγιάν, το οποίο έχει σχήμα καρδιάς και θα καταλήξει στη μικρή μου, όταν εκείνη ενηλικιωθεί.

1683288453253-296583660-image005.jpg

Αν θέλεις και εσύ να τιμήσεις τη μητέρα σου ή τη σχέση που έχεις με την κόρη σου, με αφορμή τη φετινή Γιορτή της Μητέρας, να ξέρεις πως υπάρχουν δύο ακόμη σχέδια της Li-LA-LO, τα οποία αξίζουν την προσοχή σου. Πρόκειται για ένα κολιέ από τη συλλογή Hathor, κατασκευασμένο από ασήμι 925° και μαλαχίτη, καθώς και ένα πανέμορφο χρυσό δαχτυλίδι με σπάνιους πολύτιμους λίθους και φυσικές πέτρες, δύο κομμάτια που θα ερωτευτείς με την πρώτη ματιά!

1683288476161-346656050-image007.jpg

Κλείνοντας, δεν έχει σημασία αν είσαι μητέρα ή όχι, αφού αργά η γρήγορα θα έρθει η στιγμή που θα καταλάβεις. Θα καταλάβεις πως δεν υπάρχει αγάπη που μπορεί να συγκριθεί ή να αντικαταστήσει την αγάπη της μητέρας σου. Θα καταλάβεις πως κανείς δεν μπορεί να προσφέρει την αγάπη που τρέφεις εσύ για την κόρη σου. Διότι η αγάπη της μαμάς προς την κόρη της και αντίστροφα, είναι μία αγάπη δυνατή, η οποία φτάνει στο άπειρο και ακόμη παραπέρα.