Για τη σεζόν FW'23 η Zeus+Δione ερμηνεύει τον αινιγματικό χαρακτήρα της σοπράνο Μαρίας Κάλλας

Για τη σεζόν FW'23 η Zeus+Δione ερμηνεύει τον αινιγματικό χαρακτήρα της σοπράνο Μαρίας Κάλλας

Για τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνα '23, η Zeus+Δione ερμηνεύει τον αινιγματικό χαρακτήρα της σοπράνο Μαρίας Κάλλας με μοντέρνα προσέγγιση, στο πλαίσιο της επετείου για τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη γέννηση της.

«Μια φωνή δισυπόστατη, λαμπερή και σκοτεινή στις δραματικές αποχρώσεις της» όπως χαρακτηριστικά έγραψε η μουσικοκριτικός και συγγραφέας Σοφία Σπανούδη.

zeusndione_373732101_18388304158057112_5039945484881568559_n.jpg

Αποχρώσεις που τώρα αναδεικνύονται μέσα από τη ζωηρή χρωματική παλέτα του καλλιτεχνικού διευθυντή της Ζ+Δ, Marios Schwab. Έντονα χρώματα όπως το σμαραγδί, το τυρκουάζ μπλε και το βαθύ κόκκινο του ρουμπινιού, συνδυάζονται αρμονικά με το καμηλό, το λευκό-χρυσό και το μαύρο. Χυτά, σταθερά ή ελαφρώς stretch υφάσματα σχηματίζουν πιέτες και πτυχώσεις, που υιοθετούν τις κινήσεις του σώματος, χωρίς να το περιορίζουν. Το βελούδο προσδίδει πλούτο και βάθος, ενώ ο ταφτάς και το shearling συνθέτουν δημιουργίες που παραπέμπουν σε γλυπτά. Το σπαθωτό μετάξι της Z+Δ υφάνθηκε σε σμαραγδί πράσινο και βαθύ κόκκινο, ενώ μεταξωτό ριγέ ύφασμα και ιριδίζον οικολογικό δέρμα, προσθέτουν μια έξτρα νότα λάμψης.

zeusndione_375038476_18387641152057112_1954629507839420864_n.jpg

Ένα κομψό βραδινό φόρεμα με κάπα, θυμίζει την τελευταία σκηνή της Lucia di Lammermoor στη Σκάλα του Μιλάνου το 1955. Φορέματα σμιλεύουν το σώμα σαν «δεύτερο δέρμα», τιράντες διασταυρώνονται και αγκαλιάζουν το μπούστο, ενώ κεντημένες πέρλες προσθέτουν ένα τρισδιάστατο στοιχείο στο παραδοσιακό πουά μοτίβο. Παράλληλα, τα κρόσσια λειτουργούν ως προέκταση των ραφών των ενδυμάτων, υπογραμμίζοντας την δομή τους. Οι κλασικές καμπαρντίνες ανανεώνονται με πιέτες σε σχήμα ακορντεόν στο πίσω μέρος, ενώ τα jackets και τα παλτά διαμορφώνονται σε bomber σιλουέτες με μεγάλα πέτα για επιπλέον ζεστασιά. Αγνοώντας τους περιορισμούς της κλασικής ραπτικής, η συλλογή περιλαμβάνει επίσης cropped tailored κοστούμια, αλλά και υπερμεγέθη λαχούρια που διακοσμούν σακάκια ή λειτουργούν ως ανοίγματα για τα χέρια σε ογκώδεις κάπες.

Η αισθητική των μπαρόκ περλών και του μοτίβου του λαχουριού εκτείνεται και στα κοσμήματα, προσδίδοντάς τους μια διαχρονική πολυτέλεια. Η χαρακτηριστική εικόνα της Κάλλας που περιβάλλεται από τα άνθη των θαυμαστών της μετά την τελευταία της εμφάνιση στη Σκάλα, ενέπνευσε τον Schwab να βυθίσει γαρίφαλα σε ασήμι και χρυσό, δημιουργώντας κοσμήματα με μοντέρνο ύφος.

Photo Credits: Γιώργος Καπλανίδης