One-of-a-kind, η τάση στα κοσμήματα για κάθε γυναίκα που αισθάνεται μοναδική

One-of-a-kind, η τάση στα κοσμήματα για κάθε γυναίκα που αισθάνεται μοναδική

Υπάρχει ένα διαχρονικό στοιχείο, στο οποίο ορκίζονται κάθε σεζόν οι fashion experts, ανεξαρτήτως των τάσεων.

Μοναδική και ασυμβίβαστη. Έτσι φαντάζεται η Μαίρη Μαργώνη, η σχεδιάστρια του φημισμένου studio Margoni, τη γυναίκα που φοράει τα κοσμήματα της. Κοσμήματα που -κυριολεκτικά- φτιάχνονται για εσάς από την αρχή μέχρι το τέλος. Η τάση για “one-of-a-kind” κομμάτια βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας Margoni πολύ πριν γίνει trend στη βιομηχανία της μόδας.

Από το 1989 το studio Margoni σχεδιάζει και παράγει χειροποίητα κοσμήματα τόσο ιδιαίτερα και τόσο μοναδικά που ο πελάτης τους και περίφημος κοσμηματοπώλης Adam Gorman, έγραψε : “η φυσική ομορφιά μιας δημιουργίας Margoni είναι ένα μοναδικό, φορετό έργο τέχνης."

image003.jpg

Τολμήστε λοιπόν να αποκτήστε ένα κόσμημα Margoni από πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους σε συνδυασμό με ασήμι και χρυσό. Και λέμε τολμήστε γιατί τα σχέδια των κοσμημάτων είναι έργα τέχνης που δεν ακολουθούν τις τάσεις της μόδας, τις δημιουργούν. Χαρακτηρίζονται από τις αφηρημένες γραμμές και την ελευθερία στη φόρμα τους. Ασυμμετρία, μινιμαλισμός και στη μέση μία εκτυφλωτική πέτρα.

Κάθε κρύσταλλος και μία ιστορία

Υπάρχει ένα διαχρονικό στοιχείο, στο οποίο ορκίζονται κάθε σεζόν οι fashion experts, ανεξαρτήτως των τάσεων. Ο λόγος για τη φυσική ομορφιά των κρυστάλλων, που δημιουργούν τα πιο εντυπωσιακά και in-fashion κοσμήματα, ειδικότερα όταν έρχονται με την «υπογραφή» των κοσμημάτων Margoni!
O Γιάννης Μανδηλάκης, το έτερο μέλος και συνιδρυτής του studio, έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική του σχολή στο κόψιμο και τις τεχνικές φινιρίσματος. Εμπνέεται από την καλειδοσκοπική ομορφιά των λίθων και γι’ αυτό προτιμάει να επεμβαίνει στη πέτρα όσο το δυνατό λιγότερο με σκοπό να αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά της . Άλλες φορές, ένας κρύσταλλος μπορεί να τον οδηγήσει σε διαφορετική δημιουργική κατεύθυνση και να επιλέξει να δώσει μία πιο λεία μορφή στην πέτρα με την οποία δουλεύει.

Αν θέλεις, λοιπόν, να εντάξεις στην κοσμηματοθήκη σου items που όχι απλώς θα τα φοράς, αλλά θα αγγίζουν και θα σε εκφράζουν, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ανάμεσα σε πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, που έχουν δουλευτεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Είτε πρόκειται για την «ανοιχτή» διπλή χρυσή βέρα με ακουμαρίνα και δύο τανζανίτες, είτε για την τριπλή χρυσή Κ18 βέρα, με τέσσερις μπλε-πράσινες τουρμαλίνες και δύο διαμάντια, ένα κόσμημα Margoni θα γίνει το προσωπικό σου σύγχρονο κειμήλιο που δε θα βγει ποτέ εκτός μόδας.

image005.jpg

Αν πάλι εμπνέεσαι από τα ζωηρά χρώματα του Κυκλαδίτικου τοπίου δοκίμασε τα σκουλαρίκια 18Κ με τα εντυπωσιακά κομμένα μπλε τοπάζια σε χρυσή στεφάνη.

image007.jpg

Η διεθνής αναγνώριση

Αν και το σχεδιαστικό δίδυμο Μαίρη Μαργώνη και Γιάννης Μανδηλάκης εξακολουθεί και έχει ως βάση τη Θεσσαλονίκη, τα έργα τους «ταξιδεύουν» σε όλον τον κόσμο αφήνοντας το στίγμα τους στη σύγχρονη, παγκόσμια κοσμηματοποιία.

Τα κοσμήματα τους μπορεί να τα θαυμάσει κανείς στο Museum of Arts and Design της Νέας Υόρκης αλλά και σε δεκάδες καταστήματα σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ καθώς και σε Αυστρία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο Γερμανία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία.

Στην Ελλάδα, τα κοσμήματα Margoni μπορεί να τα βρει κανείς στο κατάστημα Margoni στη Θεσσαλονίκη (Προξένου Κορομηλά 1), στο κατάστημα Ygrey by Margoni στον Πειραιά (Υψηλάντου 143), σε 37 συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και στο e-shop της εταιρίας.