Τrend Report F/W 23-24: Neutral power, δυναμικό κόκκινο και funky tartan ξεχωρίζουν τη νέα σεζόν

Τrend Report F/W 23-24: Neutral power, δυναμικό κόκκινο και funky tartan ξεχωρίζουν τη νέα σεζόν

Ένα fashion γνωμικό λέει πως αν είσαι ο εαυτός σου, εσύ ορίζεις την τάση, αλλιώς απλά την ακολουθείς.

Τον φετινό χειμώνα, λοιπόν, δεν θέλουμε «απλά να ακολουθούμε», θέλουμε να γνωρίζουμε, ώστε να «κάνουμε δικά μας» τα πιο ξεχωριστά fashion trends της σεζόν.

Ποιο είναι το πρώτο βήμα, όμως; Μα φυσικά, να μάθουμε ποια είναι αυτά τα fashion trends και να αποκτήσουμε όλα τα κομμάτια που θα μας βοηθήσουν να «χτίσουμε» μία capsule wardrobe, που δεν θα υιοθετεί απλά τις τάσεις, αλλά θα τις καθορίζει.

Check mate

Tαρτάν, plaid, pied de poule, argyle, vichy. Υπάρχουν πολλά είδη καρό και μόνο μία διαπίστωση: Είναι το πιο playful, αλλά και το πιο cool pattern για αυτήν την εποχή. Όπως και να το πεις, όσο μεγάλα, μικρά γεωμετρικά ή αφηρημένα είναι τα τετραγωνάκια του, το καρό δίνει ένα twist ανεμελιάς και ανεπιτήδευτης φινέτσας σε κάθε look. Διάλεξε, λοιπόν, το δικό σου αγαπημένο κομμάτι και κάνε «check mate» στο παιχνίδι του στυλ.

Ένα oversized καρό παλτό με μία mini φούστα, ένα basic μπλουζάκι και oxfords shoes είναι το απόλυτα νεανικό στυλ με weird αισθητική και απαράμιλλη ιδιοσυγκρασία. Πώς να περάσεις απαρατήρητη με ένα τέτοιο σύνολο;

Παπούτσια Tsakiris Mallas Designer Outlet Athens, παλτό Tommy Hilfiger Designer Outlet Athens, τσάντα Bag Stories Designer Outlet Athens, mini φούστα BSB Designer Outlet Athens

Ένα καρό κοστούμι σε loose γραμμή μπορεί να φορεθεί τόσο μόνο του με κουμπωμένο το σακάκι, όσο και με lingerie ή crop top από μέσα, ανοιχτό το βράδυ και «κλειστό» το πρωί. Δοκίμασε να «παίξεις» με μία «color blocked» προσέγγιση τονίζοντάς το με μία crossbody bag σε έντονη απόχρωση.

Τσάντα DKNY, Kalogirou Designer Outlet Athens, oversized σακάκι Scotch & Soda Designer Outlet Athens, παντελόνι Scotch & Soda Designer Outlet Athens.

Μπορείς, επίσης, να συνδυάσεις δύο διαφορετικά καρό σε ζακέτα και φούστα και να δημιουργήσεις ένα mix patterned σύνολο, που μόνο βαρετό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Στα αξεσουάρ «παίξε» με ασφάλεια με μία μαύρη, καθημερινή τσάντα.

Ζακέτα United Colors of Benetton Designer Outlet Athens, φούστα Polo Ralph Lauren Designer Outlet Athens, τσάντα Bag Stories Designer Outlet Athens

Red Fever

«Όταν αμφιβάλλεις, να φοράς κόκκινο», έλεγε ο Βill Blass, ένας από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές μόδας των 60s και 70s. To χρώμα-σύμβολο του δυναμισμού, της έντασης και του πάθους είναι το μεγαλύτερο trend color της φετινής χρονιάς και η συμβουλή μας είναι να το φορέσεις σε total σύνολα, αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά με μία all day εμφάνισή σου.

Ένα loose παντελόνι και ένα cardigan σε κόκκινη απόχρωση είναι ο bold nerdy συνδυασμός, που οφείλεις στον εαυτό σου αυτό το φθινόπωρο. Δοκίμασε να αναδείξεις το σύνολο με χρυσά αξεσουάρ, κράτησε το backpack σου και «οι δρόμοι σου ανήκουν», όπως έλεγε και ο Bruce Springsteen.

Παντελόνι Alcott Designer Outlet Athens, τσάντα Guess Designer Outlet Athens, ζακέτα 'ALE Designer Outlet Athens

Ένα κόκκινο κοστούμι μπορεί να μην εκπέμπει την «ηρεμία» του λευκού και την αυστηρότητα του μαύρου, αλλά είναι μία all day, fashion forward λύση για εσένα που είσαι out and about και έχεις και dress code στην εργασία σου. Με κόκκινο πουκάμισο και ένα ζευγάρι μπεζ γόβες θα είσαι το πιο stylish working girl της σεζόν.

Παντελόνι attrattivo Designer Outlet Athens, σακάκι attrattivo Designer Outlet Athens, πουκάμισο Simple Caracters Designer Outlet Athens

Θυμάσαι την εμβληματική ταινία των 90s, «Clueless»; H fashion αναβίωσή της έρχεται τώρα μέσα από μία πλεκτή, κόκκινη μπλούζα και μία ασορτί, mini φούστα. H κορδέλα στα μαλλιά είναι προαιρετική, αλλά ένα ζευγάρι κόκκινα pumps θα εκτιμηθούν.

Παπούτσια Simple Caracters Designer Outlet Athens, μπλούζα Guess Designer Outlet Athens, φούστα United Colors of Benetton Designer Outlet Athens

Quiet luxury

Οι neutral αποχρώσεις, aka μπεζ, off white και το χρώμα της άμμου, συνιστούν τον ορισμό της «ήσυχης πολυτέλειας» σε ό,τι αφορά το πιο διαχρονικό και «αειθαλές» trend του φετινού χειμώνα, αυτό των ουδέτερων αποχρώσεων. Σε total look δημιουργούν τα πιο σοφιστικέ σύνολα της νέας σεζόν, αλλά μπορούν να συνδυαστούν και με καφέ ή camel κομμάτια για να υπάρχει μία μικρή αντίθεση σε αυτήν την παλέτα, που βροντοφωνάζει «κομψότητα».

Το «ταγιέρ» κάνει δυναμικό comeback από τα 80s και στη σύγχρονη εκδοχή του φοριέται με μπλούζα με volumed μανίκια, ώστε να μπορείς να βγάλεις το σακάκι και να μείνεις μόνο με αυτήν και την pencil φούστα σου. Επίσης, είναι πολύ «εύκολο» να το φορέσεις με φλατ, chic μπαλαρίνες και να κρατήσεις μία logo bag για να κάνεις statement ακόμα και με ένα corporate look.

Σακάκι Βill Cost Designer Outlet Athens, φούστα Βill Cost Designer Outlet Athens, τσάντα DKNY, Kalogirou Designer Outlet Athens, παπούτσια Κalogirou Designer Outlet Athens, μπλούζα Polo Ralph Lauren Designer Outlet Athens

To key-piece της σεζόν είναι μία καπαρντίνα σε neutral απόχρωση. Φοριέται με jean και μαρινιέρα, με night dress, ακόμα και με φόρμα, αλλά πιο «σωστά» φοριέται με ένα πλεκτό, midi φόρεμα και μποτάκια στο γραφείο και στη βόλτα μετά από αυτό.

Καπαρντίνα Polo Ralph Lauren Designer Outlet Athens, κασκόλ Polo Ralph Lauren Designer Outlet Athens, μποτάκια Polo Ralph Lauren Designer Outlet Athens, φόρεμα Michael Kors, Kalogirou Pret-a-Porter Designer Outlet Athens

Οι super mini, πλισέ φούστες που λατρέψαμε πριν από μερικές συλλογές στον Οίκο Gucci, είναι το college trend που μας γυρίζει πίσω στα χρόνια της αθωότητας και των ένοχων απολαύσεων. Σαν «καλή μαθήτρια» της μόδας, λοιπόν, φόρεσε τη δική σου με πουλόβερ, sneakers και μακρύ παλτό, όλα σε γήινες αποχρώσεις φυσικά, για να είσαι πάντα in-style.

Πουλόβερ Diesel Designer Outlet Athens, τσάντα Guess Designer Outlet Athens, φούστα Pinko Designer Outlet Athens, παλτό Pinko Designer Outlet Athens, παπούτσια Geox Designer Outlet Athens

Οι τάσεις δεν μας καθορίζουν, μας βοηθούν όμως να βγάλουμε στην επιφάνεια τον πιο stylish εαυτό μας. Για αυτό και το συγκεκριμένο trend report το διαβάζουμε με προσοχή, για να το προσεγγίσουμε όπως θέλουμε και όπως αρμόζει στην προσωπικότητά μας. «Σύμμαχός» μας σε αυτό το fashion «ταξίδι» είναι όλα τα παραπάνω, ultra-chic ρούχα και αξεσουάρ που θα βρεις στο εκπτωτικό χωριό Designer Outlet Athens, το οποίο είναι ανοιχτό και όλες τις Κυριακές του Οκτωβρίου. Εκεί, ανάμεσα σε χιλιάδες προϊόντα από τα αγαπημένα σου designer brands, θα ανακαλύψεις εκείνα που θα κάνουν level up στα outfit σου, δίνοντας στην ντουλάπα σου την πιο trendy εκδοχή της, έως και -70% πιο φθηνά!