Πόνος για την τέχνη των παπουτσιών

Πόνος για την τέχνη των παπουτσιών

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών υποφέρει πάνω στα ψηλοτάκουνα.

Η μόδα προστάζει ψηλοτάκουνα χρόνια τώρα και οι γυναίκες αν και υποφέρουν φορώντας τα ακολουθούν την τάση με μανία, καθώς όπως και να το κάνουμε τα τακούνια είναι sic και σέξι. Σύμφωνα, λοιπόν, με μια νέα έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία το 81% των γυναικών πονούν όταν φορούν τα stiletto τους, αλλά σχεδόν όλες (84%) τα προτιμούν όταν βγαίνουν βράδυ.

Φαίνεται όμως τελικά, πως οι γυναίκες σιγά σίγα βρήκαν τη λύση για να μπορούν να είναι κομψές ελαχιστοποιώντας τον πόνο. Από τις 2000 ερωτηθείσες, λοιπόν, το 1/3 παραδέχτηκαν πως κουβαλούν στην τσάντα τους πάντα ένα άνετο ζευγάρι ίσια παπούτσια για το ενδεχόμενο που τα ψηλοτάκουνα τις πονέσουν. Ακόμη περισσότερες, σχεδόν οι μισές, φορούν ίσια παπούτσια όταν φεύγουν από το σπίτι και αλλάζουν σε ψηλοτάκουνα όταν φτάνουν στον προορισμό τους.

Ποια είναι η λύση στο πρόβλημα; Φυσικά παπούτσια καλαίσθητα που δεν θα σας προκαλούν πόνο, όμως μέχρι να λανσαριστούν, φαίνεται πως οι μπαλαρίνες θα γίνουν αγαπημένο αξεσουάρ στο εσωτερικό των τσαντών όλο και περισσότερων γυναικών.