Girly n’ chic: Πώς θα υιοθετήσεις ένα teen style φέτος την άνοιξη

Girly n’ chic: Πώς θα υιοθετήσεις ένα teen style φέτος την άνοιξη

Η μόδα κάνει κύκλους και οι τάσεις επιστρέφουν, όπως όλες γνωρίζουμε και έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και το Y2K στυλ και γενικότερα η μόδα των ‘00s δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Δεν υπάρχει οίκος ή brand που να μην έχει λανσάρει κάποια σειρά με Y2K επιρροές, ενώ το Tik Tok feed μας έχει γεμίσει από εικόνες και βίντεο των αγαπημένων μας it-girls, που δημιουργούν look εμπνευσμένα από τη συγκεκριμένη δεκαετία.

Ειδικά, η Gen-Z είναι η γενιά που έχει λατρέψει τη συγκεκριμένη δεκαετία και παραδίδει κυριολεκτικά μαθήματα styling, όσον αφορά στην αισθητική του Y2K, προσθέτοντας πάντα τη δική της πινελιά σε κάθε look ώστε να είναι girly n’chic. Baggy cargo παντελόνια, mini skirts και έντονα χρώματα είναι μόνο κάποια από τα must have items της ντουλάπας μιας Gen-Zer.

Αν, λοιπόν, θέλεις να μπεις και εσύ στο mood της πιο cool δεκαετίας, ακολουθώντας τα αγαπημένα σου it-girls, αρκεί να κάνεις μία βόλτα στα καταστήματα του Εμπορικού Κέντρου Mediterranean Cosmos, για να βρεις τις απαραίτητες teen style προσθήκες για την γκαρνταρόμπα σου. Είσαι έτοιμη;

Το διαχρονικό staple της γκαρνταρόμπας σου

Ανάμεσα στις τάσεις της άνοιξης, όλα τα items σε «mini» θα είναι trendy. Αν, λοιπόν, θέλεις να αποκτήσεις αυτό το effortless cool teen style της δεκαετίας των ‘00s, πρέπει να εστιάσεις στα διαχρονικά staples της γκαρνταρόμπας σου.

Πρόκειται για τη μαύρη mini φούστα με πιέτες, όπως αυτή που θα βρεις στο κατάστημα Stradivarius, η οποία αφήνει χώρο για πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς και στυλ, τραβώντας όλα τα βλέμματα. Αυτή είναι και η δύναμή της και γι’ αυτό συνεχίζει να παραμένει τόσο ψηλά στις τάσεις κάθε σεζόν.

Το comeback των baggy cargo pants

Τα baggy cargo jeans από την άλλη, που θριάμβευσαν στα ‘00s έχουν επιστρέψει δυναμικά, φέρνοντας μία δόση νοσταλγίας στο καθημερινό στυλ κάθε teen girl. Απόδειξη αποτελούν τα street styles των αγαπημένων influencers που φόρεσαν αυτό το τόσο ιδιαίτερο παντελόνι με τον δικό τους τρόπο, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για ένα bottom που μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές εμφανίσεις.

Αν, λοιπόν, είσαι μία teen fashionista που πάντα διαμορφώνει το στυλ της με βάση τις τρέχουσες τάσεις της μόδας, το key-item για τη φετινή άνοιξη, είναι το τζιν παντελόνι baggy cargo με λουράκια, από το κατάστημα Bershka.

To trend of the moment έχει χρώμα

Όποια εποχή και αν διανύουμε, το κόκκινο χρώμα θα διεκδικεί πάντα μία θέση στην γκαρνταρόμπα μας. Δυναμικό, εκθαμβωτικό και σύγχρονο είναι ένα trend που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Πόσο μάλλον τώρα, που όλες οι fashionistas έχουν αναδείξει τα Y2K looks τους προσθέτοντας το πιο in χρώμα στις εμφανίσεις τους, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα fashion tips τους.

Αν αγαπάς, λοιπόν, το statement dressing, το κόκκινο ελαστικό κορμάκι με μακριά μανίκια και ακάλυπτους ώμους, από το κατάστημα Pull & Bear είναι ένα detail που δεν πρέπει να λείπει από την ντουλάπα σου, αφού μπορεί να αποτελέσει τη βάση για κάθε ‘00s outfit σου.

Unexpected sporty συνδυασμοί

Αν παρακολουθείς και εσύ τα looks που επικρατούν στα accounts της Gen Z στο Tik Tok και στο Instagram, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως οι fans της Y2K αισθητικής επιλέγουν τους πιο unexpected sporty συνδυασμούς για τα street style looks τους.

Βάση τους αποτελεί το κλασικό athleisure κολάν σε μία ουδέτερη απόχρωση, όπως αυτή του γκρι ενώ τα έντονα χρώματα δεν λείπουν από τα outfits τους. Για τον λόγο αυτόν, οι επιλογές σου είναι δύο: Το high rise comfortlux κολάν από το κατάστημα Oysho και το σετ ever infused multivitamin με crop top, bolero και cyclist σε απόχρωση magenta από το κατάστημα Sloggi και είσαι έτοιμη να δημιουργήσεις το πιο effortless cool teen style.

Τα ‘00s futuristic sneakers

Γενικά το Υ2K style είναι μία τάση από μόνη της, που δεν θα μπορούσε να μην περάσει και στα αγαπημένα μας sneakers. Χοντροί, φουτουριστικοί πάτοι με έντονα χρώματα μπήκαν στα νέα σχέδια της σεζόν για να σου υπενθυμίσουν πως «Girls run faster».

Για να απογειώσεις το teen style σου, λοιπόν, ένα ζευγάρι sneakers σε έντονο κίτρινο χρώμα με φούξια λεπτομέρειες από την ιταλική casual συλλογή SUN68, που θα βρεις στο κατάστημα Sandy.s, είναι απαραίτητο.

Oversized τσάντα για την teen traveler

Για κάθε δραστήρια γυναίκα, η εμμονή με τις μεγάλες τσάντες είναι κάτι ξεχωριστό. Βγαίνουμε πρωί και επιστρέφουμε το βράδυ, περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο έξω ή καταστρώνουμε συχνές αποδράσεις εκτός πόλης. Το comfy chic είναι, λοιπόν, το νέο trend για κάθε it-girl που βάζει σε προτεραιότητα την άνεση και το στυλ της.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, teen girl, αν επέλεγες μία kipling τσάντα καμπίνας από τη σειρά Spontaneous Diluted Blue από το κατάστημα Bag Stories, που θα σε εκπροσωπήσει ακόμα και στα city breaks σου;

Το skincare που ξεπερνάει κάθε τάση

Αν το δέρμα σου αποτελεί top priority για εσένα, σίγουρα γνωρίζεις πως η περιποίηση του είναι No1 τάση για κάθε σεζόν και είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις queen της δικής σου ζωής, όποιο trend και να ακολουθείς.

Τη φετινή άνοιξη, λοιπόν, επίλεξε ένα Lavish Care αφρόλουτρο, από το Φαρμακείο Ελ. Λάσκου, για μία απολαυστική εμπειρία αναζωογόνησης που θα αφήνει την επιδερμίδα σου απαλή και το δέρμα σου με άρωμα ροδιού καθημερινά. Χρειάζεσαι κάτι άλλο;

Η Gen Z φαίνεται ότι έχει αγαπήσει ιδιαίτερα τη μόδα της δεκαετίας του 2000 και όχι μόνο την έχει υιοθετήσει, αλλά έχει προσθέσει και τη δική της πινελιά για τη δημιουργία των πιο girly n’chic looks. Αν, λοιπόν, θέλεις να αναδειχθείς σε teen Quenette και να πάρεις έμπνευση από την Y2K αισθητική για να δημιουργήσεις τα πιο stylish outfits, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς τα καταστήματα του Εμπορικού Κέντρου Mediterranean Cosmos.