Tommy Jeans: The 90's comeback you shouldn’t miss

Tommy Jeans: The 90's comeback you shouldn’t miss

Κλείσε για λίγο τα μάτια σου και φαντάσου ότι βρίσκεσαι στην Καλιφόρνια των 90’s.

Εκεί, όπου από τις ηλιόλουστες παραλίες του Long Beach και τις γεμάτες φοίνικες λεωφόρους του Los Angeles μέχρι τους δρόμους του San Francisco, κάθε γωνιά του Golden State «πάλλεται» από μια μοναδική, νεανική και φρέσκια αίσθηση ελευθερίας και δημιουργικότητας, χωρίς όρια.

Και τώρα, φαντάσου να περπατάς λίγο πιο μέσα, στις απέραντες, χρυσές ακτές της California. Αναρωτιέσαι τι είναι εκείνο που θα σε μαγέψει στην διαδρομή σου -έστω και νοητή- προς τα εκεί; Μα φυσικά, το καλιφορνέζικο στυλ. Βλέπεις, για πολλές νέες γυναίκες από την Καλιφόρνια και όχι μόνο, η δεκαετία του 90, είναι μια τομή στον «κόσμο» της μόδας, μιας και το prep style, οι χαλαρές γραμμές και το athleisure στοιχείο, χαρακτηρίζουν τα ρούχα που φοράει κάθε in fashion γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, ακόμη και σήμερα.

Τι 90’s στην Αμερική, τι 2020s στην Ελλάδα

Γυρίζουμε τις σελίδες του ημερολογίου και μεταφερόμαστε στο 2024. Α, και αφήνουμε την Αμερική και προσγειωνόμαστε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Ελλάδα. Εδώ, παρατηρούμε ότι οι τάσεις της μόδας έχουν έναν, σχεδόν περίεργο, τρόπο να κάνουν κύκλους και να φέρνουν το παρελθόν στο σήμερα, κάνοντάς το μάλιστα, ακόμη πιο γοητευτικό.

Ναι, και κάπως έτσι τα carefree και απελευθερωτικά 90’s της Αμερικής κατακτούν τις ντουλάπες (και τις καρδιές) της σύγχρονης γυναίκας στην Ελλάδα. Φυσικά, στον πυρήνα της αναγέννησης αυτής, βρίσκεται η Tommy Jeans, τόσο με τη συλλογή της «California Crush» όσο και με τη συλλογή Tommy Collection της Tommy Jeans «California Soul» για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024. Ο λόγος για το αγαπημένο brand, το οποίο μάς προσκαλεί σε ένα νοσταλγικό ταξίδι, εκεί όπου η χαλαρότητα της Δυτικής Ακτής συναντά την τολμηρότητα του streetwear.

Μήπως έχεις ένα California Crush;

Για τη σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2024, η συλλογή «California Crush» της Tommy Jeans εμπνέεται από το εμβληματικό αμερικάνικο prep και τις street αθλητικές επιρροές της Δυτικής Ακτής -και εμείς μαζί της. Χάρη στο πρώτο delivery της συλλογής, θα ανακαλύψεις ξανά τα κολεγιακά essentials μέσα από νέες εκδοχές του rugby knit, των bomber jackets, των varsity jackets και των πλεκτών με V-λαιμό.

Picture4.jpg

Για εσένα μάλιστα, που δεν αποχωρίζεσαι την άνεση του τζιν, αρκεί να τρέξεις να δοκιμάσεις την ψηλόμεση γραμμή Claire και τη mid-rise flare γραμμή Sylvia, που κυριαρχούν στη denim συλλογή αυτής της σεζόν. Τα denim jackets και τα κοντομάνικα πουκάμισα από την άλλη, με το χαρακτηριστικό Hawaii laser print, έχουν την τιμητική τους, ενώ νέα στυλ όπως τα αντιανεμικά Chicago «υποκλίνονται» -και με το παραπάνω- στα υπαίθρια αθλήματα όπως το windsurf.

Όσον αφορά στα χρώματα, αν αγαπάς το κόκκινο, το λευκό και το μπλε θα ενθουσιαστείς με τη συλλογή «California Crush» της Tommy Jeans, καθώς αυτά είναι τα χρώματα, στα οποία εστιάζει η παλέτα της συλλογής. Plus, θα βρεις και πιο ουδέτερα χρώματα όπως το εκρού που προσθέτουν επιπλέον βάθος.

Picture2.jpg

Εάν μάλιστα, αναζητάς ακόμη περισσότερα από την περιήγησή σου πίσω στα 90’s, μάθε πως στο δεύτερο delivery της συλλογής, θα βρεις περισσότερα denim essentials σε λευκή απόχρωση όπως στράπλες φορέματα, μίνι και μάξι φούστες με κουμπιά. Η αθλητική επιρροή είναι εμφανής και σε κομμάτια, όπως η πετρόλ αθλητική φόρμα, ενώ στοιχεία όπως το φλοράλ και το ζεστό κίτρινο χρώμα κάνουν πιο εμφανή την καλοκαιρινή αίσθηση της συλλογής.

Picture3.jpg

Το τρίτο delivery της συλλογής «California Crush» της Tommy Jeans επικεντρώνεται στο καλοκαιρινό στοιχείο, καθώς εκεί, θα βρεις ένα πραγματικό αέρινο crochet μπλουζάκι. Και επειδή (ξέρουμε ότι) νοιάζεσαι για το περιβάλλον, είναι μια καλή ευκαιρία να σου πούμε ότι η βιωσιμότητα συνεχίζει να βρίσκεται στον πυρήνα αυτής της συλλογής, καθώς περιλαμβάνει 100% ανακυκλωμένο denim. Έτσι, μπορείς να είσαι fashionable και να έχεις ήσυχη την (περιβαλλοντική) συνείδησή σου.

Είσαι California Soul;

Τώρα, αν θέλεις να ανανεώσεις την ντουλάπα σου με ρούχα που να συνδυάζουν το prep, το street και το graphic play μέσα από ένα τολμηρό West Coast attitude, τότε η συλλογή Tommy Collection by Tommy Jeans είναι αυτό που ψάχνεις. Η vintage συλλογή αντλεί στοιχεία από τα archives της σειράς «Tommy Boardsports» και ξεκινάει μια σύγχρονη επανεφεύρεση της αμερικανικής κληρονομιάς, εμπλουτίζοντας τα βασικά κολεγιακά κομμάτια της με χαλαρά καλιφορνέζικα vibes και αθλητικούς κώδικες.

Picture5.jpg

Τι θα βρεις εδώ; Κυρίως varsity πουλόβερ με γραφικά Tommy '85, μπλουζάκια που παίρνουν την έμπνευσή τους από ποδοσφαιρικές φανέλες, racer shorts, ένα κορμάκι του surf και ένα εφαρμοστό μάξι φόρεμα με αθλητικές ρίγες. Η συλλογή μάλιστα, συνεχίζει να εξερευνά τις χειροποίητες τεχνικές, τα εκλεπτυσμένα υφάσματα και το βάθος της υφής και του χρώματος -ειδικά του κόκκινου, του λευκού και του μπλε, με τις βαθιές αποχρώσεις του μπλε, απλώς να απογειώνουν τα χαρακτηριστικά χρώματά της.

Οι υφές της συλλογής Tommy Collection της Tommy Jeans «California Soul» είναι πολυτελείς. Και πώς να μην είναι, όταν θα σε βάλει στον πειρασμό να διαλέξεις ανάμεσα σε σατέν σακάκια coach, jacquard αντιανεμικά Chicago και chinos με διπλή ζώνη στη μέση; Τα τζιν συν τοις άλλοις, είναι ελαφριά (πρέπει να αντικατοπτρίζουν την archival έμπνευση, βλέπεις), κάτι που θα ανακαλύψεις δοκιμάζοντας κάποιο τζιν Isaac ή ένα low-rise Sophie cargos ή τζιν τζάκετ -ακόμη και denim bralette!

Picture6.jpg

Αν είχες δοκιμάσει τη σκακιέρα στα εφηβικά ή φοιτητικά σου χρόνια, ετοιμάσου να την ξαναδοκιμάσεις καθώς επιστρέφει ως μόνιμο μοτίβο της συλλογής «California Soul», με ανανεωμένη επωνυμία Tommy στις λεπτομέρειές της. Από εκεί και πέρα, θα βρεις και άλλα ενδιαφέροντα γραφικά στοιχεία όπως ένα LA-style tie dye print, αθλητικές ρίγες και διάφορες εκφράσεις των νέων σημάτων του branding της Tommy.

Picture7.jpg

Γενικά, αυτήν τη σεζόν, θα λέγαμε πως η ευαισθησία της Δυτικής Ακτής «φωτίζει» το χαρακτηριστικό trans-seasonal layering της Tommy Collection και τα παιχνίδια με τις αναλογίες. Ναι, ξέρουμε ότι βρισκόμαστε στη δεκαετία των 2020s, όμως αυτό δεν σημαίνει πως τα ρούχα μας, άρα και εμείς, δεν μπορούν να αντανακλούν τα δημιουργικά και αισιόδοξα, California inspired 90’s. Σωστά;

Η συλλογή Tommy Jeans Άνοιξη - Καλοκαίρι 2024 είναι διαθέσιμη στο tommy.com, στα καταστήματα ΤΟΜΜΥ HILFIGER και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.