O κόσμος της μόδας θρηνεί

O κόσμος της μόδας θρηνεί

Μια σπουδαία προσωπικότητα του χώρου της μόδας έφυγε από την ζωή το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

Η iconic Loulou de la Falaise, η οποία υπηρέτησε ως μούσα και σχεδιάστρια κοσμημάτων του οίκου Yves Saint Laurent, απεβίωσε στο διαμέρισμά στης στην περιοχή Boury-en-Vexin της βορειοδυτικής Γαλλίας σε ηλικία 63 ετών το Σάββατο 5 Νοεμβρίου από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια.

Πρώτη φορά με τον Laurent η Loulou συναντήθηκε στη δεκαετία του '60 και από τότε έγιναν πολύ καλοί φίλοι αλλά και συνεργάτες. Μάλιστα αποτέλεσε μούσα του σχεδιαστή καθώς από εκείνη εμπνεύστηκε εκτός των άλλων το σακάκι Le Smoking και τις see-through μπλούζες που λάνσαρε στα τέλη των sixties και στα seventies.

Από τo 1972 και για τριάντα χρόνια η de la Falaise σχεδίαζε κοσμήματα και καπέλα για τον οίκο Laurent από όπου και αποχώρησε μαζί με τον ίδιο τον Yves το 2002. Την επόμενη χρονιά λάνσαρε τη δική της σειρά με ρούχα με το χαρακτηριστικό gypsy-chic στυλ της, ενώ μέχρι και το 2007 ήταν στην ομάδα σχεδιασμού κοσμημάτων του οίκου Oscar de la Renta. Η απώλεια της σηματοδοτεί μαζί με των Alexander McQueen, Yves Saint Laurent, Isabella Blow κ.α. το τέλος μιας άκρως καλλιτεχνικής και εμπνευσμένης εποχής της μόδας που ελπίζουμε να μην πέρασε ανεπιστρεπτί.