Η προστάτιδα των μοντέλων Diane Von Furstenberg

Η προστάτιδα των μοντέλων Diane Von Furstenberg

Οι εντολές της προέδρού των Αμερικανών Σχεδιαστών, Diane Von Furstenberg, για τη διασφάλιση της υγείας των Μοντέλων στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Το CFDA – Αμερικανικό Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας - και συγκεκριμένα η πρόεδρος του Συμβουλίου, Diane Von Furstenberg, έστειλε με e-mail σε όλα τα μέλη του συμβουλίου αλλά και στους άμεσα εμπλεκόμενους επαγγελματικά με τη μόδας οδηγίες που θα διασφαλίσουν τα υγιή πρότυπα στα catwalks.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως πρέπει να μπορούν να διακρίνουν τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιο άτομο κινδυνεύει να αναπτύξει διατροφικές διαταραχές και να ενθαρρύνουν τα μοντέλα αυτά να αναζητήσουν τη βοήθεια ειδικού προκειμένου να συνεχίσουν το μόντελινγκ. Επίσης τόνισε πως δεν πρέπει να προσλαμβάνουν μοντέλα κάτω των 16 για runaway shows και μην επιτρέπετε στα μοντέλα κάτω των 18 να εργάζονται μετά τα μεσάνυχτα για πρόβες ή φωτογραφήσεις.

Οσο για το backstage των επιδείξεων και τα στούντιο φωτογράφησης θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με υγιεινά γεύματα, σνακ και νερό και να απαγορεύεται το κάπνισμα.