Αέρας από Ινδία στη Chanel

Αέρας από Ινδία στη Chanel

O οίκος Chanel παρουσίασε την pre-fall 2012 συλλογή του στο Παρίσι εμπνευσμένη από τον ινδικό πολιτισμό.

Στο Grand Palais στο Παρίσι στις 6 Δεκεμβρίου ένα νοητό ταξίδι ετοίμασε ο οίκος Chanel από το Παρίσι μέχρι το παλιό εμπορικό σταθμό της Ινδίας, τη Βομβάη. Έτσι, «Παρίσι-Βομβάη», ονομάστηκε και η Metiers d'Art pre-fall 2012 συλλογή του γαλλικού οίκου που είναι εμπνευσμένη από τον ινδικό πολιτισμό.

Ένα περίτεχνο συμπόσιο, λοιπόν, στήθηκε με ασημένια σερβίτσια και κρυστάλλινα ποτήρια και στους καλεσμένους προσφέρθηκαν σαμπάνια, χυμός γκουάβα, τσάι και μικροσκοπικά κέικ και σάντουιτς ενώ στο κεντρικό τραπέζι ένα μικρό τρένο με το λογότυπο της Chanel έκανε το ταξίδι του γύρω γύρω. Ο καλύτερος πρόλογος για τα κομψοτεχνήματα που θα ακολουθoύσαν.

Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα, τα κοσμήματα και τα υφάσματα της Ινδίας. Για αυτό και τα top models, ανάμεσά τους η Daphne Groeneveld, η Arizona Muse, η Yasmin Le Bon και η Stella Tennant, παρέλασαν φορώντας σάρι, σακάκια, φορέματα και παλτό σε αποχρώσεις του φούξια, του ασημί, του χρυσού και του λευκού με όλα τα χαρακτηριστικά του οίκου να πρωταγωνιστούν (tweed, πέρλες και καμέλιες) και περίτεχνα κοσμήματα να συμπληρώνουν το look της «παριζιάνας Ινδής», όπως το φαντάστηκε ο Karl Lagerfeld.

Απολαύστε το video και καλό ταξίδι.