Ο κλέψας του κλέψαντος για τα περιοδικά Vogue και Elle

Ο κλέψας του κλέψαντος για τα περιοδικά Vogue και Elle

Μία φωτογραφία σε δύο περιοδικά με διαφορά ενός χρόνου.

Μήπως σας φαίνεται σα μαγική εικόνα η παραπάνω φωτογραφία; Κι όμως πρόκειται για δύο διαφορετικά περιοδικά που δημοσίευσαν τις εν λόγω λήψεις με διαφορά ενός χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, η Carey Mulligan πόζαρε φορώντας μία δημιουργία Chanel για το εξώφυλλο της αμερικάνικης Vogue, πέρυσι, με φωτογράφο τον Peter Lindbergh. Από την άλλη, το γαλλικό Elle για το φετινό Νοέμβριο κυκλοφόρησε με την ίδια φωτογραφία, έχοντας μία απειροελάχιστη διαφορά στην έκφραση.


Το να μοιράζονται τα περιοδικά ίδιες φωτογραφίες από πρακτορεία δεν είναι κάτι που το συναντάμε πρώτη φορά. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι πως τα δύο περιοδικά ανήκουν σε δύο διαφορετικούς και αντίπαλους ομίλους, στις εκδόσεις της Condé Nast και της Hachette Filipacchi, το οποίο είναι άξιο απορίας.


Τελικά τι μπορεί να συνέβη; Μήπως πούλησε ο φωτογράφος τις φωτογραφίες με τόσο λάθος τρόπο; Ή απλά τα περιοδικά δεν το κατάλαβαν καν. Όπως και να έχει θεωρείται το λιγότερο απαράδεκτη μία περυσινή φωτογραφία που φιγουράρει σε καινούργιο εξώφυλλο.