Ο Hedi Slimane στον Yves Saint Laurent

Ο Hedi Slimane στον Yves Saint Laurent

Σήμερα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του οίκου

Μια μέρα μετά την αποχώρηση του Stefano Pilati από τον YSL, μετά από οκτώ χρόνια συνεργασίας, τη θέση του Creative Director έρχεται να αναλάβει ο Hedi Slimane, όπως έγραψε η Suzy Menkes στην Herald Tribune. Μάλιστα, σύμφωνα με την Associated Press o επικεφαλής του οίκου, Paul Devene, επιβεβαίωσε τα νέα στους συνεργάτες του σε χθεσινό meeting, όπως και το γεγονός πως η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σήμερα.

Ο Slimane δεν θα περάσει για πρώτη φορά της πύλες του Yves Saint Laurent, αφού από το 1996 έως το 2000 σχεδίαζε την αντρική συλλογή του, στη συνέχεια μετακόμισε στον Dior όπου υπέγραφε την Dior Homme ενώ το 2007 σταμάτησε εντελώς την καριέρα του στο χώρο του fashion design και ακολούθησε καριέρα φωτογράφου. Ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα για την επιστροφή του- και κυρίως, περιμένουμε να δούμε πολλά!


UPDATE 7/3: Η είδηση επιβεβαιώθηκε το πρωί και από τον ίδιο τον François-Henri Pinault, τον πρόεδρο του ομίλου PPR: «(Ο Hedi Slimane) αναλαμβάνει εξολοκλήρου το δημιουργικό κομμάτι του brand και όλων των συλλογών του. Ως ένας από τους πιο σημαντικούς γαλλικούς οίκους μόδας, ο Yves Saint Laurent σήμερα διαθέτει μια τρομακτική δυναμική η οποία πιστεύω πως θα αξιοποιηθεί και θα αποκαλυφθεί απόλυτα μέσα από το όραμα του Hedi Slimane».