Dior: ο κύβος ερρίφθη

Dior: ο κύβος ερρίφθη

Τη θέση του John Galliano αναλαμβάνει ο Raf Simons

Αύριο ο γαλλικός οίκος πρόκειται να ανακοινώσει επισήμως πως ο Raf Simons είναι τελικά ο διάδοχος του John Galliano (ο οποίος απολύθηκε πέρσυ μετά το σκάνδαλο με τις αντισημιτικές δηλώσεις του), αναλαμβάνοντας τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Το νέο έρχεται να ρίξει τους τίτλους τέλους στο σήριαλ που διαδραματίστηκε τον τελευταίο χρόνο σχετικά με τους υποψήφιους διαδόχους του "θρόνου" και καθώς φαίνεται ο πρόεδρος του ομίλου LVMH,Bernard Arnault, πήρε το χρόνο του και εξέτασε πολύ καλά όλα τα σενάρια μέχρι να καταλήξει στον Simons, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Jil Sander.

Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα, ο Raf Simons εξέφρασε την χαρά του για τις εξελίξεις: «Την πρώτη φορά που άκουσα για τη θέση στον Dior σκέφτηκα: Αυτό ακούγεται πολύ καλό». Όταν δε ρωτήθηκε αν ανησυχεί για την πίεση που συνεπάγεται μια τέτοια υπεύθυνη θέση, απάντησε πως όχι: «Είμαι άνθρωπος που δεν φοβάται να αναλαμβάνει ευθύνες.Όμως δεν είμαι μοναχικός. Όσο πιο πολύ συνδέομαι με τους ανθρώπους, νιώθω πως τα πράγματα λειτουργούν καλύτερα».

Η πρώτη του συλλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Dior θα ανέβει στα catwalks της υψηλής ραπτικής τον Ιούλιο.