O Ricardo Tisci αγαπά την τέχνη

O Ricardo Tisci αγαπά την τέχνη

Και το δείχνει με τη νέα του συνεργασία

Ένα από το πιο πολλά υποσχόμενα ονόματα στην σύγχρονη σκηνή τέχνης της Νέας Υόρκης είναι ο ανερχόμενος Νεοϋορκέζος καλλιτέχνης Kehinde Wiley. Ο συγκεκριμένος ζωγράφος έγινε γνωστός δημιουργώντας πίνακες που απεικονίζουν αφροαμερικανούς άνδρες να ποζάρουν ηρωικά μπροστά σε baroque backgrounds.


Στην τελευταία του έκθεση άλλαξε προσανατολισμό και αποφάσισε να ασχοληθεί με το γυναικείο φύλο. Ο ζωγράφος μάλιστα συνεργάστηκε με τον creative director του πολυτελούς οίκου Givenchy, Riccardo Tisci. Μαζί εμπνεύστηκαν έξι outfits για τα μοντέλα του πρώτου τα οποία πόζαραν εξολοκλήρου ντυμένα σε δημιουργίες του label. Τα ρούχα σχεδίασαν ατενίζοντας τον Λούβρο και μάλιστα ετοιμάζουν ένα ντοκιμαντέρ που σύντομα θα απολαύσει το κοινό δια φακού του γνωστού και ανατρεπτικού filmmaker Jeff Dupre, ο οποίος απαθανάτισε στιγμή προς στιγμή τη διαδικασία.


Η έκθεση με τίτλο An Economy of Grace, αφορά την εξέλιξη των δύο φύλων, με γνώμονα ιστορικά γεγονότα και θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί Sean Kelly Gallery της Νέας Υόρκης.