Η ανδρόγυνη πλευρά της μόδας μπορεί να είναι τόσο θηλυκή

Η ανδρόγυνη πλευρά της μόδας μπορεί να είναι τόσο θηλυκή

Μερικές φορές νιώθω δέος μπροστά σε αντικείμενα που κοστίζουν πολύ αλλά δεν έχουν λόγω ύπαρξης.

Φανταστείτε ότι είστε η Julie Andrews στην ταινία Victor Victoria, ή ακόμη η Greta Garbo στον «Γαλάζιο Άγγελο». Ταινίες σταθμός γιατί επέβαλλαν την αρρενωπή πλευρά της γυναίκας από τη μια, με τα ανδρικά ρούχα που φορούσαν, ενώ από την άλλη διακατέχονταν από υπέρμετρη σεξουαλικότητα και διάχυτο αυθορμητισμό. Ποιό είναι όμως το στοιχείο κλειδί, που αμέσως δίνει το στίγμα της απόλυτης αυτής μεταμόρφωσης;

Φυσικά το καθαρό, λευκό πουκάμισο με το σκληρό κολάρο και το παπιγιόν. Η Delfina Delettrez, μία εξαιρετική σχεδιάστρια κοσμημάτων από ότι φαίνεται είδε τις παραπάνω ταινίες και κατασκεύασε ένα μεταλλικό «κολάρο» homage στις παραπάνω ντίβες, που λογικά το πουλάει σαν κολάρο-κολιέ και κοστίζει μόνο 3.400 δολάρια.

Για ποιο λόγο κάποιος, όσο πλούσιος κι αν είναι, θα αγόραζε αυτό το περιττό αξεσουάρ, είναι πέρα από την μικρή σφαίρα της φαντασίας μου. Αν και είναι η απόλυτη extravaganza παράλληλα μου υπενθυμίζει ότι στην κρίση η ανάγκη για φυγή από την πραγματικότητα μπορεί και να ωθήσει κάποιον να αγοράσει αυτό το - ποιός ο λόγος, επιμένω - αξεσουάρ.

Όποιος δει κάποιον να το φοράει, ας του πει ότι είμαι θαυμαστής του και θα με εξυπηρετούσε να μάθω αν το χρησιμοποιεί και ως ανακλαστήρα για μόνιμο μαύρισμα, καθώς οι αντανακλάσεις του ήλιου σε πρόσωπο και λαιμό θα δίνουν σίγουρα μία ωραία καρβουνί-ζαρωμένη απόχρωση δέρματος. Αν συμφωνήσει, θέλω και εγώ ένα!