Παπούτσια... από γενετικά τροποποιημένα σελάχια!

Παπούτσια... από γενετικά τροποποιημένα σελάχια!

Ένα project που μας ανησυχεί...

Άλλη μία υπόθεση μόδας που θα τρελάνει τις φιλοζωικές και δη την PETA, είναι τα νέα παπούτσια της Co. Design με το label Rayfish Footwear να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό κάτι που παρουσιάζεται σαν must have πρωτότυπα custom sneakers φτιαγμένα από σελάχια! Τα σελάχια εκτρέφονται αποκλειστικά για να γίνουν παπούτσια σε διάφορα χρώματα και σχέδια!
Το σκληρό και περίεργο είναι ότι το εμπριμέ που ονομάζεται shagreen (και είναι η τεχνική καμουφλάζ που χρησιμοποιούν τα σελάχια) αποτυπώνεται στο DNA των ψαριων με ενέσεις. Εκτρέφεται και κακοποιείται ένα προστατευόμενο είδος, προκειμένου να αποκτήσουν κάποιοι ένα über exclusive ζευγάρι μποτάκια!

Μπορεί μάλιστα κανείς να δημιουργήσει το δικό του ζευγάρι επιλέγοντας σχέδια από 29 προτάσεις των επιστημόνων που μπορούν να εφαρμόσουν και να εγχύσουν στο δικό σας καταδικασμένο να υποφέρει για χάρη του στυλ σελάχι! Οι επιλογές περιλαμβάνουν εννέα τύπους δέρματος. Μάλιστα η εταιρεία κάνει και διαγωνισμό για το πιο πρωτότυπο σχέδιο που θα δημιουργήσετε... με τον νικητή να κερδίσει ένα ζευγάρι από τα... παπούτσια. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 1,800 δολάρια και αναμένονται στα καταστήματα μέσα στο 2012.

Ο Dr. Raymond Ong, διευθυντής της Rayfish Footwear λέει: «Ακόμη τελειοποιούμε τις μεθόδους μας, Για παράδειγμα δεν μπορούμε να πετύχουμε τετράγωνα στο δέρμα των ζώων καθώς δεν υποστηρίζονται από το DNA ζωντανών οργανισμών. Καμιά φορά τα σχέδια που περνάμε στο εργαλείο σχεδιασμού διαφέρουν από αυτά που αναπτύσσονται στο δέρμα των ψαριών. Φαίνονται τέλεια αλλά ακόμη αναπτύσσουμε το χάρτη που θα μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη ταύτιση του σχεδιαστικού μοτίβου με την κωδικοποίηση του DNA τους».

Ιδού και το εν λόγω site. Σα να έχουμε ξεφύγει λιγάκι...