Η Γαλλική κυβέρνηση κατά των απομιμήσεων!

Η Γαλλική κυβέρνηση κατά των απομιμήσεων!

Σοβαρά πρόστιμα και κυρώσεις στους παραβάτες!

«Αγόρασε ένα ψεύτικο Cartier, απέκτησε ένα αυθεντικό ποινικό μητρώο», είναι ο τίτλος της νέα καμπάνιας της Γαλλικής κυβέρνησης ενάντια στις απομιμήσεις. Κυκλοφορεί παντού στους δρόμους καθώς και στο αεροδρόμιο.


Εκτός από τον οίκο Cartier συμμετέχουν άλλα 6 μεγάλα ονόματα της μόδας: Chanel, Christian Dior, Lacoste, Longchamp, Louis Vuitton και Van Cleef & Arpels. Όλοι οι οίκοι έχουν δημιουργήσει τα δικά τους banner για την καμπάνια σε συνεργασία με την Επιτροπή Πολυτελών Προϊόντων της Γαλλίας και το Γαλλικό Εθνικό Συμβούλιο κατά των απομιμήσεων. Η καμπάνια έχει στόχο να προειδοποιήσει τους τουρίστες για τους κινδύνους που κρύβει η αγορά απομιμήσεων, καθότι για τη Γαλλία, κάτι τέτοιο αποτελεί ποινικό αδίκημα και πχ η κατοχή μίας ψεύτικης Dior μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο που φτάνει και τα €300,000, ή τρία χρόνια φυλάκιση!!!


Παρά τα σκληρά μέτρα οι μεγάλοι οίκοι μόδας της Γαλλίας υπολογίζεται ότι χάνουν πάνω από 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο από τα πλαστά είδη. «Κάθε φορά που αγοράζεις μία πλαστή Lacoste, Longchamp, Chanel, αυτοπυροβολείσαι στα πόδια των αξιών που προασπίζεσαι» λέει η διευθύντρια του οίκου Dior, Sidney Toledano.