Η Chanel στην Άκρη της Γης

Η Chanel στην Άκρη της Γης

Μια φωτογράφιση που έφτασε στα πιο απομακρυσμένα μέρη της Νορβηγίας

Ο διάσημος φωτογράφος Peter Farago και η στιλίστρια γυναίκα του Ingela Klemetz-Farago ετοίμασαν μία από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις, ονόματι Northern Women in Chanel, (γυναίκες του Βορρά με Chanel) και μετά από τις πολυσυζητημένες εκθέσεις τους σε Δανία και Σουηδία αποφάσισαν να ταξιδέψουν τη δουλειά τους ακόμη πιο βόρεια, στη Νορβηγία με έναν επαναστατικό τρόπο!

Ένα απομακρυσμένο σημείο στο χάρτη, το ξεχασμένο νησί Verdens Ende, του οποίου το όνομα σημαίνει στο τέλος της Γης, του ενέπνευσε. «Με το που είδαμε το όνομα του μέρους, σχεδόν λιποθυμήσαμε- ήταν τέλειο» λέει ο φωτογράφος. Το πέτρινο περιβάλλον, ο πάγος, το αφιλόξενο τοπίο δημιούργησαν το κατάλληλο σκηνικό για να φωτογραφίσει και να τοποθετήσει ο Farago τις εικόνες του. Φορώντας μόνο Chanel- οι υπέροχες μούσες του, Freja Beha Erichsen, Helena Christensen, και Carmen Kass ποζάρουν με αιθέριο ύφος.

Οι Farago είναι γνωστοί για τα ανατρεπτικά projects τους, που τους κάνουν να διασχίζουν ακόμη και ερήμους, παγόβουνα για να βρουν το τέλειο backdrop. Αυτή τη φορά έστησαν τις εικόνες χρησιμοποιώντας tableau από σιλικόνη ώστε να στέκονται μόνες τους, χωρίς κορνίζα με τον καμβά του τοπίου να της περιβάλλει. «Το φως αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απλά υπέροχο και αλλάζει από στιγμή σε στιγμή, κάνοντας την έκθεση να μοιάζει διαφορετική κάθε φορά», ένα θέαμα που αξίζει να φτάσει κανείς στο τέλος της Γης για να δει.