Karl Lagerfeld: «Δεν έχω προσωπικότητα! Ε, και;»

Karl Lagerfeld: «Δεν έχω προσωπικότητα! Ε, και;»

Όλα στο βωμό της εμπορικότητας!

Το έκανε πάλι το θαύμα του ο Karl Lagerfeld, με τη δήλωση του μήνα! Με αφορμή το opening του pop-up shop του στο Selfridge's του Λονδίνου, έδωσε μία μίνι συνέντευξη στο Independent. Ο Karl μίλησε άφοβα για τις πολλαπλές του προσωπικότητες όμως παραδέχτηκε δημόσια πως δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα κάτω από την επιφάνεια:

«Οι συλλογές Karl και Karl Lagerfeld αντικατοπτρίζουν εμένα ως άνθρωπο ενώ οι Chanel και Fendi το στυλ με την ευρύτερη έννοια. Ποτέ δεν τα μπερδεύω. Τα Fendi δεν μοιάζουν ποτέ με Chanel, τα Chanel δεν μοιάζουν ποτέ με Karl Lagerfeld. Δεν ξέρω πώς το έχω καταφέρει. Νομίζω πως δεν έχω καμία απολύτως προσωπικότητα αλλά στην πραγματικότητα έχω τρεις. Βλέπετε μία σιλουέτα. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο να δει κανείς εκτός από αυτό. Θυμάμαι μου είχε πει κάποτε ένας φωτογράφος: 'Πέρασα 3 μέρες μαζί σου και μπορώ να καταλάβω πως είσαι πίσω από την εικόνα που προβάλεις!' και του απάντησα 'Το χρόνο σου χάνεις. Δεν υπάρχει τίποτα!'»


«Είμαι ενάντια σε αυτούς που ισχυρίζονται πως ο όρος 'εμπορικός' είναι βαρετός. Είναι βαρετό γιατί όλοι προσπαθούν να γίνουν εμπορικοί με τον τρόπο τους. Κανείς δεν φτιάχνει συλλογές με στόχο να μην τις αγοράσει κανένας. Μόδα είναι αυτό που φοράει και αγοράζει ο κόσμος. Ξέρω τι κοστίζει και γιατί κοστίζει τόσο για να πω τι είναι ακριβό ή λογικό. Είναι κομμάτι της δουλειάς μου. Είναι πολύ δήθεν να πιστεύεις ότι φροντίζεις ένα κλειστό group. Την ελίτ μόνο. Είμαι πολύ τυχερός γιατί μπορώ να το κάνω για όλη τη γκάμα του κοινού.»

Πώς αλήθεια όμως καταφέρνει Fendi, Chanel, Karl, Karl Lagerfeld ενώ παραμένει ένας από τους πιο περιζήτητους illustrators, φωτογράφος και στυλίστας; «Η δική μου μέρα έχει 48 ώρες αλλά αυτό στη Γαλλία είναι μεγάλο πρόβλημα μιας και η εβδομάδα έχει 35 ώρες εργασίας. Έχω δηλαδή 35 ώρες ξεκούρασης παρότι δεν κουράζομαι άρα είμαι εντάξει. Έχω τη δουλειά που θέλω, τις κατάλληλες συνθήκες για να την κάνω. Κανείς δεν είναι καλύτερα από εμένα!»

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την Choupette - τη διάσημη γάτα του: «Τώρα, η Choupette είναι πραγματικά διάσημη. Η πιο διάσημη γάτα στον κόσμο. Μου κάνουν προτάσεις εταιρείες με γατοτροφές και πολλοί ακόμη αλλά το αποκλείω. Εγώ είμαι εμπορικός. Εκείνη δεν είναι. Είναι κακομαθημένη μέχρι θανάτου. Προφανώς. Στο πιλοτήριο της αρέσει να κάθεται μπροστά με τον χειριστή και να κοιτάζει το γαλάζιο ουρανό. Έχει προσωπικότητα. Εγώ όχι. Ε, και; Δεν υπάρχει κάτι κακό στο να είσαι απλά εμπορικός- εκείνη όμως δεν είναι! Το ξεκαθαρίζω.»

Διαβάστε ακόμη:

Mila Kunis: Πώς νιώθει που είναι το πρόσωπο του Dior για δεύτερη σεζόν;

Δείτε τις πρώτες φωτό από τη νέα καμπάνια Emilio Pucci

Ιδού τα νέα συλλεκτικά Converse All Star